– Spesielt gøy for oss som liker å diskutere

I samarbeid med FN-sambandet har elevene ved Andøy videregående skole nylig arrangert FN-rollespill. Her forteller elevene selv om hvordan det er å innta rollen som FN-diplomat og konflikten som var bakgrunn for rollespillet.

Ingen ting å si på stilen til de 40 elevene ved Andøy videregående skolen, da de nylig arrangerte FN-rollespill der de inntok rollene som FN-diplomater og gikk inn i konflikten mellom USA og Iran. – Det viste seg være lettere sagt enn gjort å komme til en løsning, hvilket vi heller ikke klarte, skriver Runa Stave, som hadde rollen som iransk diplomat i rollespillet.   Foto: Innsendt

Andøy

Et slikt rollespill går ut på at elevene simulerer en gitt konflikt i FNs sikkerhetsråd, og er en unik måte å lære om diplomati og internasjonal politikk på, skriver Runa Stave, som går andreåret på studiespesialisering der hun tar faget politikk og menneskerettigheter.