Det nye teaterkompaniet vant konkurranse med råneteater

Faglig råd i DUS (Den Unge Scenen) falt for galskapen til andøyungdommen i råneuniverset deres på teaterscenen. Nå representerer de Nordland på den nasjonale teaterfestivalen, som på grunn av korona ikke blir holdt på Det Norske Teatret.

Andøy ungdomsteaters galskap fenget Faglig råd i DUS. Derfor trakk de det lengste strået og vant teaterkonkurransen i Nordland. Nå deltar de på en landsomfattende festival med de beste innslagene fra alle landets fylker.   Foto: Mette-Helene Berger Amundsen

Andøy

Det er en jublende glad gjeng som stiller til intervju med Andøyposten via zoom. Sammen med de stolte regissørene Nikoline Spjelkavik og Victoria Røising, stiller fire representanter fra Andøy ungdomsteater: Linea Buitink, Katharina Nilssen, Jakob Benjaminsen og Selma Enoksen Stenvoll. Med stykket dobbelUng vant gjengen i det nyopprettede teateret konkurransen i Nordland. I forkant har de hatt zoommøte med DUS-festivalsjef Kristin Jørgensen som fortalte de gode nyhetene.