Andøya Space har inngått 20 årsavtale med tysk storkunde:

Planlegger Andøy-avdeling

Andøya Space har sikret livsgrunnlaget for satellittsatsingen, med en 20-årskontrakt med tyske ISAR Aerospace. ISAR planlegger også å etablere en egen avdeling på Andøya.

Gjengen som møttes for å få alt på plass for samarbeid i 20 år mellom Andøya Space og ISAR, hadde alle grunn til å smile denne dagen. Fra venstre: Ordfører Knut Nordmo, Jon Harr, avdelingsdirektør Norsk romsenter, Ingun Berget, visepresident Andøya Space, Alexandre Dalloneau, vice-president Mission and Launch Operations (ISAR), Josef Fleischmann, medgründer og COO ISAR, Odd Roger Enoksen, administrerende direktør, Andøya Space.   Foto: Tord Viken

Andøy

Etter at Andøya Space fikk regjeringens ja og støtte til å sette i gang med satellittoppskytingsprosjektet til 1 milliard, har prosjektet skutt fart. Men en ting er bygging, skal prosjektet være økonomisk bærekraftig behøver man kunder og langsiktige kontrakter.