Fotografene Terje og Bjørn Inge har en klar melding i dagens digitale verden:

– Ta portrettfoto av deg

Midt i den sjarmerende Sjøgata finner man et pop-up av Galleri 69 Nord og innerst i lokalet regjerer to lokale helter, som vil forevige deg og dine kjære for evigheten.

LOKALE FOLK: Guro Lidahl synes det er fint å få noen lokale med på laget når hun har utstilling. Vanligvis holder den tidligere Dverberg-jenta til i Oslo, der hun driver Galleri 69. I sommer kan man se hennes bilder og møte lokale fotografer i Sjøgata på Andenes. – Jeg har bruker å ha galleri her om sommeren. i 2016 hadde vi det på Kvalnes. I 2017 hadde vi det også i studioet til Bjørn Inge Karlsen, samt pop-up i de gamle lokalene til fotograf Jan Olav Andersen. I 2018 lånte jeg de gamle lokalene til Husfliden. I fjor ble det bare ei lita utstilling i sommerhuset mitt. Da kom det også mange innom, både fra Harstad og Oslo, sier hun. Foto: Linn-Cecilie Rønneberg 

Andøy

Til vanlig driver Guro Lidahl Galleri 69 Nord på Grünerløkka i Oslo. Der har hun hatt sitt galleri siden 2012. Første gang hun tok med seg sitt galleri nordover var i 2016. I år har hun med seg tre kunstnere fra sør, samt Harstad-bosatte Inger Kaurin, som har med malerier av Haugnes, der hun opprinnelig er fra.