I dag er han norgeskjent som vokalist i Violet Road, men grunnlaget ble lagt på Andenes:

Starten var musikkskole, Andenes skolekorps og RMR

Kjetil Holmstad-Solberg er for mange et kjent navn, også for andre enn oss andværinger. Med sin helt unike stemme har han gjort seg bemerket i hele landet, sammen med bandet Violet Road.

KJENT: Kjetil Holmstad-Solberg har gått fra å gå sine barnesko på Andenes til å bli kjent i hele Norge. Det gjennom å drive med det han liker best, sammen med mennesker han i dag kan kalle sine brødre. Selv om han sjeldent reiser til hjemstedet sitt, anser han det fremdeles som hjem. Dermed er det godt å holde konsert i Andøy. Både i 2020 og 2021 har han og bandet holdt båtkonsert på kaia i Risøyhamn. Alle foto: LInn Cecilie Rønneberg 

Kjetil er en av Norges beste vokalister, det er ikke noe tvil om det. Og det vet jeg at det ikke er bare vi i bandet som mener.

Hogne Rundberg, Violet Road
Andøy

Barneårene ble tilbrakt på Andenes, der han gikk grunnskole, ungdomsskole og til slutt videregående. Han ble tidlig aktiv i musikkmiljøet, både gjennom musikkskole, Andenes skolekorps og Rock Mot Rus.