Har utviklet miljøvennlig rakettmotor:

Skytes opp fra Andøya Spacesenter

Har produsert ny og miljøvennlig rakettmotor.

Illustrasjonsfoto  Foto: Jørn Aune, Andøyposten

Andøy

Produsenten Nammo har utviklet en ny og miljøvenlig rakettmotor, som utgjør kjernen i en serie med sonderaketter som har fått navnet North Star. Rakettene skal skytes opp fra Andøya Space Center, skriver Norsk romsenter på sine hjemmesider.

Årsaken til at rakettene skal skytes opp på Andøya, er ifølge hjemmesiden at senteret har behov for en pålitetlig motor til sine sonder, og at den nye raketten derfor er midt i blinken for oppdraget.

Rakettmotoren er utviklet med støtte fra Norsk Romsenter og den europeiske romorganisasjonen ESA gjennom ESAs program for utvikling av ny oppskytingssystemer.

– Vi er stolt av det Nammo har tatt frem. Vi vet at de gjør ligger på et høyt nivå og at mange aktører skuer mot Norge når det gjelder utvikling av hubridmotorer for raketter, forteller nestleder i Norsk romsenter, Geir Hovmork til hjemmesiden.

Den nyutvikla raketten skal også vær med i et rekordforsøk i 2016. Da skal nemlig britiske Bloodhound, ved hjelp av sin norske rakettvenn, gjøre et forsøk på å sette ny fartsrekord på land.

Nammo AS er et internasjonalt konsern innen forsvarsindustrien med hovedkontor i Norge. Kjernevirksomheten er produksjon er ammunisjon, rakettmotorer, romfartsprodukter, og leveranse av tjenester på demilitariseringaketter.