Mandag starter Andøya Space Center sin årlige romfartsleir for nordiske lærere, som varer hele uka. Campen er myntet på realfagsinteresserte lærere i grunnskolen og videregående skole.

–  Lærerne får tilgang til unike ressurser som de ikke finner andre steder. Læringsmiljøet blir derfor unikt og spennende, forteller daglig leder ved NAROM, Arne Hjalmar Hansen, til VOL.

De 18 deltakerne får blant annet forelesninger om ulike romrelaterte emner, og skal i tillegg medvirke i gruppearbeid hvor kunnskapen settes ut i praksis.

Det mangler ikke på spennende aktiviteter underveis i campen. På tampen av uka har Nordic Teacher Space Camp oppskyting av rakett med nyttelast, som deltakerne selv skal sette sammen og klargjøre. Hansen sier at faglig påfyll er en sentral del av campen.

– At lærerne får faglig påfyll og økt stimulert interesse for realfag, teknologi og romrelaterte emner, er viktig. Men et vesentlig mål er også at de skal ha med seg faglige opplegg tilbake til klasserommet, slår Arne Hjalmar Hansen fast.