Sist helg var sju av den harde kjernen av bobilentusiastene som årlig arrangerer bobiltreff på Dverberg, samlet på Ånes for å forberede den store fiskemiddagen med røye fredag kveld.

Helge Håkonsen fisker røye på Ånes for å servere 600-700 fisk til deltakere på bobiltreff på Sætra.

– Vi andre kommer til Ånes med bobilene våre for å hjelpe Håkonsen med bæring, sløying, vasking og pakking når han kommer med fisken på land fra båten, sier Rolf og Randi Stave, Odd Ottesen, Fridtjof og Grete Tyvold, samt Kitty Kristensen.

Ottesen mimrer tilbake til starten for åtte år siden, da de skulle sette inn bobilene sine for vinteren.

– Vi så idrettsplassen på Sætra på Dverberg som idyllisk, og foreslo å møtes der i månedsskiftet august/september for å avslutte sesongen. Vi trodde at det skulle bli 8-10 bobiler første gangen, men det ble 28.  Deretter har det vokst seg større og større, og i fjor hadde vi 144 bobiler fra Bergen i sør til Båtsfjord i nord, minnes Ottesen.

De forventer nær innpå like mange i år.

Tyvold tipper fiskemåltidene fredagskveld som en av hovedattraksjonene.

Lokkegreia

– Røya er nok lokkegreia, og vi har fått tilbakemeldinger fra folk som syntes det var helt fanatisk, sier han.

Håkonsen sier at han har opplevd folk som ville spise røyerester både lørdag og søndag også.

Lørdag blir det servert en annen slager, og det er baccalao fra lokale sponsorer, fortsetter Ottesen.

Han sier at de lokale støtter opp om dette, fordi de ser det som en dugnad til inntekt for varmtvannsbassenget.

– Frivillige fra Andøy varmtvannsbaseng får alle inntektene fra loddsalget som vi har gevinster i massevis fra Grong i Nord-Trøndelag til Nordkjosbotn i Nord-Troms. De bidrar også med vaffelsteking som de får inntektene fra, sier Stave.

Videre opplyser de at baneinntektene fra bobilplassleie går til idrettslaget, og så går det litt til til Folkehjelpa for hjelpekorps, brannvakt og turlederjobber.

Nullkonsept

– Totalt sett er dette et nullkonsept. Vi hadde ingen penger da vi startet, og vi gir alt vi får inn til frivillig arbeid. Det er slik vi ønsker å fortsette, sier Ottesen.

Programmet er mye det samme som i fjor.

Det er lagt inn både fjellturer, naturstier, varmtvannsbassengbesøk, Andenes-tur og dansing på danseplatting. Det er et eget Sætrakor ledet av Solveig Likvik Solvang og Svein Lyngra.

– I år som i fjor åpner ordføreren treffet fredag, og Jan Harald Andersen har åpningssang og leder allsangen. Dverberg IL med Tore Pettersen i spissen har i år lagt til rette for full kjøkkenoppsett på klubbhuset på idrettsbanen, slik at matservering og tilberedning blir lettere å få til, sier han.

Lørdag kommer Bjørnar Nordheim med trekkspillet, samt Åge Nilsen med anlegg og gitar.

– Vi har tro på at dette skal bli bra. Området omkring idrettsbanen som har ligget brakk i mange år, uten verken friidrett eller fotball som de var store på i fordums tid, er nå blitt en av Andøys fineste gressbaner. Vi er stolt av at vi har fått dette til. Og bobiltreffet, som begynner fredag, er blitt Nordlands største treff, sier Stave.