150 skal gjøre yoga samtidig

– Dette blir en skikkelig digg dag

Det sier yogalærer Irene Hessing om Yogadagen som arrangeres på Andenes i september. Allerede har over 100 deltakere meldt seg på.
Andøy

For mange gir nok ordet yoga assosiasjoner til noe mytisk og alternativt.

– For meg er det styrketrening og det gir meg en kroppslig ro, sier Marte Wiik. I følge de fire damene, som i tillegg til de to nevnte er Tone Adolfsen Dahler og Lise H. Bjørvik, er yoga noe mange burde prøve.

– Det virker mot stress og man sover bedre, sier Hessing.

– Mine ryggproblemer forsvant etter at jeg begynte med yoga, og det har jeg hørt andre også fortelle om, sier Adolfsen Dahler.

Henriette Lien

En felles interesse for yoga, tiltakslyst og et ønske om å arrangere noe for de som bor i Andøy, førte til at ideen om en egen yogadag oppstod. Og ideen vokste seg stor, både i antall deltakere og innhold.

– Vi har satt tak på 150 deltakere, og har allerede over 100 påmeldte. De kommer fra Andøy, Sortland, Bodø, Tromsø og Oslo, sier Wiik.

– Det er ganske unikt, også i landssammenheng at så mange gjør yoga sammen, sier Hessing, som sammen med skuespiller, danser og profilert yogainstruktør Henriette Lien skal ha ansvaret for yogaøvelsene.

– Lien skal også snakke litt om seg selv og hennes forhold til yoga, sier Wiik. De fire sier at alle som har en kropp er kvalifisert til å delta på yogadagen.

– Her vil du få en god innføring i hva yoga er, og alle kan delta uansett hvilken form de er i, sier Wiik.

Foredrag og stands

I tillegg til yoga blir det foredrag med Lise H. Bjørvik.

– Jeg har gitt foredraget tittelen «Bli deg selv bevist» og det handler om å lytte til de indre stemmene våre og hva som definerer deg, sier hun. Det er også lagt opp til økologisk lunsj, gaver til deltakerne og stands med blant annet sportsklær, bøker og helseprodukter.

– Det blir en fin pakke med masse energi, glede og motivasjon. Deltakerne skal virkelig føle at de er med på noe spesielt. Vi ønsker rett og slett at alle som deltar skal ha en skikkelig digg dag, sier Hessing, som sammen med de andre har tenkt å skape en tradisjon.

– Ja, dette skal bli et årlig arrangement, sier de.

Mennene glimrer med...

Selv om de har over 100 påmeldte allerede, så er det en gruppe som glimrer med sitt fravær på listene; mannfolka.

– Det er kun to menn som har meldt seg på, så det god plass til flere, sier Wiik, før hun og de tre andre gjør sitt beste for å rekruttere både undertegnede og Bladet Vesterålens utsendte journalist Fredrik Sørensen. Sistnevnte sier først at han skal delta, men trekker seg fort når det blir klart at det kan havne på trykk i Andøyposten...

– Hvis det er noen som sitter på gjerdet og lurer på om dette er noe for dem, så er det bare å melde seg på for dette kommer til å bli en magisk dag og den passer for alle; uansett kjønn, alder, styrke, smidighet, balanse og tidligere yogaerfaring. Vårt mål er at alle skal gå smilende ut av idrettshallen lørdag ettermiddag med en deilig følelse i både kropp og sjel, avslutter de.