Få svar på dine spørsmål

Andøyposten inviterer til valgdebatt i kveld

I kveld inviterer Andøyposten til partidebatt i Hisnakul. Der vil alle de åtte listene stille med representanter i panelet, og vi lar deg som publikum stille spørsmålene.
Andøy

Tirsdagens debatt er den eneste uavhengige partidebatten før årets kommunevalg, og debattleder Frode Stave legger opp til at du som publikum får god mulighet til å stille politikerne spørsmål.

– Vi starter med at alle partiene får tre minutter til å snakke om sin politikk, før de må svare på et par forhåndsbestemte spørsmål om viktige Andøy-tema. Etter det åpner vi for spørsmål fra salen, og du kan da stille spørsmål som enten alle må svare på, eller direkte til en eller flere bestemte debattanter, forklarer Stave.

Jevnt på meningsmåling

En meningsmåling Norfakta gjennomførte for Andøyposten i perioden 24. til 27. august viser at Høyre (-7,2%), Senterpartiet (-2,1%), Venstre (-2,5%) og Andøylista (-4,2%) alle har mistet oppslutning fra kommunevalget i 2011.

Arbeiderpartiet (+8,7%), Frp (+0,5%) og KrF (+2,7%) øker alle oppslutning i forhold til valget i 2011. I tillegg kommer nykommeren Miljøpartiet De Grønne (MDG) inn som en joker med 4 prosent oppslutning, og en representant i kommunestyret.

Det er få stemmer som skal til for å avgjøre hvor mange representanter hvert parti får i kommunestyret de neste fire årene, og det er ikke usannsynlig at de tradisjonelle blokkene i Andøypolitikken blir like store, og at det blir blokkuavhengige MDG som avgjør hvem som får ordføreren og makta frem mot 2019.

LES OGSÅ: Grønne Robert kan bli jokeren i Andøy

– Få frem forskjellene

Med andre ord er det viktig å sette seg inn i hva de ulike valglistene mener om dine hjertesaker, før bestemmer deg for hvem du skal stemme på. Andøyposten har den siste uken presentert valgprogrammene til alle de åtte valglistene, og i kveld (tirsdag) inviterer vi andøyvelgerne til partidebatt i Hisnakul.

– Vi håper vi gjennom debatten skal klare å få frem noen forskjeller i andøypolitikken. For selv om det i perioder synes som om det meste vedtas enstemmig, så er det forskjeller. De forskjellene kan være viktig når kommunen har store økonomiske utfordringer fremover, sier redaktør Jørn Aune, som håper mange kommer på debatten.

Disse politikene stiller:

KrF: Hermod Bakkevoll (1. kandidat)

Arbeiderpartiet: Sveinung Ellingsen (2. kandidat)

Venstre: Per-erik Larsen (1. kandidat)

Senterpartiet: Knut Nordmo (1. kandidat)

Andøylista: John Helmersen (1. kandidat)

Frp: Halvar Rønneberg (1. kandidat)

Miljøpartiet De Grønne (1. kandidat)

Høyre: Jonni Helge Solsvik. (1. kandidat)