Landslagsdebut for Lasse

Lasse Nilsen (18) fra Bleik var denne uka med G18-landslaget i fotball til Slovakia.
Andøy

G18-landslaget i fotball avsluttet fredag Slovakia Cup med kamp mot Belgia. Det endte målløst.

- Det var en veldig god kamp mot en god motstander. Vi hadde skudd i treverket og flere sjanser. Det var synd vi ikke fikk mål, men det var en god prestasjon, sier trener Bård Flovik til Andøyposten.

Lasse Nilsen, tidligere Høken og Andenes, nå Tromsø IL, spilte hele andreomgangen mot Belgia. I tillegg fikk han med seg den første kampen mot Slovakia. Han fikk ikke slippe til mot Russland.

– Vi har prøvd en del nye spillere i denne treningsturneringen. Siden Lasse er med her, betyr det at han er med i diskusjonen frem mot EM-kvalifiseringen i høst. Men konkurransen om plassene er hard, sier Flovik.

Han sier at Lasse har levert en grei landslagsdebut.

– Han viser at han har et bra potensiale og har gode holdninger. Med tanke på at dette var landslagsdebuten, er det en grei prestasjon han har levert. Han har vært et interessant og spennende bekjentskap, sier Flovik.

Flovik, som selv er andværing, synes det er stas at det kommer med en spiller fra Andøy.

– Det er jo morsomt at heimplassen produserer en spiller til landslaget, men det er ikke derfor at Lasse er tatt ut, sier Flovik, som har vært landslagstrener i åtte år.

– Det er et privilegium å ha blitt tilbudt nye kontrakter. Det er morsomt å være med å utvikle norske juniorer. Jeg har fått tilbud fra eliteserieklubber, men timingen har ikke vært rett i forhold til landslagsjobben, sier Flovik.