«Her er mammaen min. Jeg savner henne... Hver dag.»

Jitse og Linea mistet en kone og en mamma. Se den sterke og nære dokumentarfilmen om livet etter Tilde.

Dokumentarfilm Se den nære dokumentarfilmen om livet etter at Jitse og Linea mistet Tilde. (15 minutter).

Jitse Buitink. 

Andøy

Det er ikke enkelt å miste noen som står deg nær, og det blir ikke enklere når saken ikke er avsluttet to år etterpå. Å sitte igjen som alenefar etter ei ulykke er nok ikke lett.

Det har det heller ikke vært for Jitse Jonathan Buitink som mistet sin kone Tilde Aune Helmersen i ei mopedulykke i Andenes sentrum i 2011.

Jitse fortalte om livet de siste to årene til Andøyposten forrige helg:

Det var rundt klokka elleve på kvelden 11. april 2011 hørte at Jitse at datteren Linéa ropte på mora i søvne. Senere samme kveld stod presten på døra hjemme hos dem.

– Jeg slapp ikke presten inn med en gang. Jeg ville ha bevis på at han var prest. Jeg hadde glemt nøklene i ytterdøra, så om han ville komme inn, så hadde han jo bare gjort det egentlig. Forstod vel kanskje at noe foregikk etter at Linéa ropte «mamma» mens hun sov, sier Jitse til Andøyposten.

Hele intervjuet kan du lese i Andøyposten forrige lørdag (elektronisk utgave: kjøp pdf løssalg eller les eAvis med abonnement).

Intervjuet ble gjort av Andøypostens sommervikar Linn-Cecilie Rønneberg, som sammen med medelever ved Høgskolen i Hedmark også har laget dokumentarfilmen om Jitse og Linea. For å se filmen: Start avspilleren øverst i saken.


For ordens skyld: Forrige uke gikk ankesaken etter mopedulykken for Hålogaland lagmannsrett. En person er tiltalt og tidligere dømt i tingretten i forbindelse med ulykken. Dom fra lagmannsretten er ikke avsagt ennå.