Møtte AIL på nytt kunstgress

Høken inviterte Andenes IL til kamp på splitter nytt kunstgress mandags kveld. 5,7 millioner kroner og 1790 dugnadstimers arbeid har gått med.

Spillende Høken-trener Preben Hansen kampklar foran møtet med AIL på flunkende nytt kunstgress. Foto: Martin Kristiansen 

Andøy

Kampen startet 19.00, og til pause sto det uavgjort etter en førsteomgang der Høken har hatt noe flere sjanser enn gjestene fra andre siden av fjellet. Kampen endte til slutt 4-0 til hjemmelaget.

Tidligere på dagen snakket VOL med prosjektleder for nybanen, Kurt Olav Hansen. Han sier det har gått med hele 1790 dugnadstimer levert av en rekke sambygdinger.

- Det er et fast gjeng med oppegående pensjonister som har utgjort kjernen i dugnadsarbeidet, forteller han.

- De kaller seg kafékameratene, og uten dem hadde ikke banen ligget grønn og klar til kamp i kveld. Vi har helt bevisst skjermet A-lagsspillerne, forklarer Hansen.

Bleik er kjent som dugnadsbygda. Både samfunnshus, skole og ungdomsklubb er bygd på dugnad. Bleiksværingene ser seg ikke forbalt på problemer.

Se bildene fra anleggsstarten i mai.

- Vi kaller det utfordringer og utfordringene har stått i kø i dette prosjektet medgir Hansen. For å få fart på arbeidet har de forskuttert både spillemidlene og momskompensasjonen. Det har de gjort med over en million i egenkapital og tre millioner kroner i lån fra Sparebanken Nord-Norge. Attpåtil må klubben håndtere 170.000 kroner i renteutgifter i året på anlegget. Det er også budsjettert med 10.000 kroner i strøm og 30.000 kroner i vedlikehold i året. Det synes Hansen prosjektet har vært verd.

- Vi går fra en humpete gressbane som var stengt i to måneder midt i sesongen i fjor på grunn at den ikke klarte å ta i mot nedbøren. Nå kan vi forlenge sesongen med fire måneder, siden vi også får skikkelig banebelysning. Jeg håper at dette kan være med å gi a-lags fotballen i Andøy et oppsving. I tillegg blir det bra for gjestende lag å komme hit å spille kamp, forteller han.

- Vi er stolte av det vi har fått til, og det er godt å få en ende på det, konkluderer han.

Foto: Høken