Råsterke nederlandske og irske verdensmestere

Kåringen av verdens sterkeste menn i Highland Games og Stones of strength, ble en gedigen folkefest man skal lete lenge etter.

Andøy

Verdens sterkeste i kasting av tunge redskaper heter Peter Karst Bouma fra Nederland. Han stakk likegodt avgårde med seieren i tømmerstokkasting også, og kan dermed kalle seg verdens sterkeste Highland Gamer. Se video!

Mange priser

Søndag avsluttet han mesterskapet med å vinne tung slegge og ta 2.plass i tung enhåndsvekt. Dagen før hadde han fått 5. plass i braemor-steinstøting, 1. plass i liten enhåndsvekt, 1. plass i slegge og 1. plass i høydekast.

Andreplassen gikk til belgiske Jimmy Van De Walle og tredjeplassen til Duncan McCallum fra USA. 

I Stones of strength var det irske Jonathan Kelly som viste seg å være råest med to 1. plasser og tre 3. plasser. 

Casey Garrison fra USA som startet med et brak med verdensrekord i Alsvåg fredag, endte på 2. plass. Mens ukrainske Olexand Lashyn fikk 3. plass. 

Søndag gikk det kraftig for seg i øvelsene 40 kilos stenstøting, og Atlasstein som innebærer å løfte fem steiner mellom 100 og 200 kilo på tid. Mye underholdning med rå styrke for publikum.

Sterk dugnadsånd

Arrangør Sveinung og Lisbeth Seppola er meget fornøyd med VM som nå er over. 

– Vi har hatt over 1500 besøkende, i tillegg til at det har krydd av frivillige her, så dette er helt ubeskrivelig bra. Vi er så takknemlig for alle som har bidratt til dette, sier duoen som har fått skryt fra både utøvere, dommere og alle andre involvert i arrangementet. 

– Det er ganske sterkt når gamle skolekamerater av meg fra Andenes kommer utover for å hjelpe til, og att på til takker meg for å få lov å være med, sier Tangstad. 

Han er også meget fornøyd med kvaliteten på resultatene. 

– Det ble ingen flere verdensrekorder, men det ble mange nasjonsrekorder og personlige rekorder. Det er veldig bra i dette selskapet her, avslutter han. 

Resultatlistene kommer etterhvert.

Relaterte saker: