Henrik har lenge hatt lyst på båt, slik som storebror Magnus har. Henrik vil også bli fisker, slik som storebror. Med litt hjelp fra pappa Sverre, kunne han i begynnelsen av mai endelig kjøpe seg helt egen båt.

Spart penger

Henrik synes det er veldig morsomt å fiske, og er veldig glad han endelig har fått seg egen båt.

– Jeg har ikke spart meg opp til hele båten, så pappa hjelp meg litt. Pengene jeg sparte fikk jeg for å klippe plener for folk, og så har jeg saget ved og så hjalp jeg litt til på gården kompisen min, Håvard. Jeg ville kjøpe meg båt fordi jeg synes det er veldig spennende og morsomt å fiske. Noen ganger bruker jeg å hjelpe til på broren min sin båt. Sist hjalp jeg til med blåkveita, for ikke så veldig lenge siden, forteller han.

Utstyr

Allerede har Henrik vært på båten både med pappa, mamma, Håvard og helt alene.

– Jeg har mye utstyr i båten min. Både fiskestenger, kroker, kniver og fiskehjul. Og så har jeg kjøpt ny motor til den. Til nå har jeg fått fisk hver gang jeg har vært ute med båten. Jeg liker best å få kveite, for den har best smak. Og så er det morsomst å fiske med stang og jukse, mener den unge gutten, som har gitt navn til båten, men enda er usikker på om det er spikret.

Fin hobby

Mamma Hilde Andersen synes det er veldig fint at gutten har fått seg båt.

– Henrik er en for aktiv gutt til å sitte inne. Han har ikke spilt så mye TV-spill og dataspill, men båt og fisking fenger han veldig. Jeg synes det er en veldig fin hobby han har fått seg, som både vi i familien kan bli med på, og som han kan ta kompiser med på, sier Hilde.