Andøy kommunes tradisjonsrike ferieklubb startet opp med «tradisjonsrikt sommervær» så langt i år – regn og sur vind.

Instruktør Clas Einar Jacobsen som møtte de 20 påmeldte deltakerne i alderen seks-12 år utenfor idrettshallen, ser lyst på det uansett.

– I Andøy er vi vant med denne type vær, så vi kjører opp til Æråsvannet like utenfor Andenes. Vi kommer til å fiske litt, og leke litt i skogen, så går nok tida uansett, smiler Jacobsen.

Med fra starten

Han er godt vant med å lede ferieklubben, siden han har ledet alle klubbene helt fra starten i 2003. Unntaket er fjoråret, da en fødsel forhindret ham fra å delta.

– Jeg har bodd i Tromsø og kommet hjem til Andøy for å lede ferieklubben i ferien min hvert år. Jeg synes det er et flott tiltak, og helt topp å ta med seg barn ut på tur i skog og mark, sier han som er lærer til vanlig.

Han flyttet for øvrig hjem til Andøy for å begynne som lærer på Andenes skole nå i sommer.

Blide foreldre med forventningsfulle barn står utenfor idrettshallen for å levere barna til instruktøren. Den begivenhetsrike uken som blant annet består av fisketur, fjelltur ridetur, vikingtur og romskipstur startet mandag (i går).

Grillsuksess

Første post på programmet var fisketur til Æråsvannet.

Johnny Hansen fra Breivika har meldt på begge sine barn som hetter Isabella (7) og Jonas (8). De stiller med fiskeutstyr, og faren har oppskriften klart for å redde humøret som kan bli litt mismodig ved dårlig vær.

– Dersom grillpølsa er med på turen, så blir det en suksess uansett, sier han.

Jonas er enig.

– Alt blir mye bedre med grillpølse. Uansett blir det artig med ferieklubben. Vi har meldt oss på for at ha noe å gjøre i sommer, sier Jonas.

Han er godt vant med å fiske, og har blant annet fått to lakser i Breivikelva i fjor.

Romskipstur

Kaia Moltzau (11) fra Åse stiller med broren sin Felix (9).

De gleder seg, og tror ferieklubben blir bra uansett vær.

Kaia gleder seg til romskipstur på fredag og ridning på onsdag.