Veldig mange av hans tidligere klassekompiser står uten lærlingplass, så Nordmo føler seg svært heldig som har fått lærlingplass i Forsvaret som matros. I disse dager er han på rekruttskolen på Madla, der han forbereder seg på de to neste årene.

– Vanskelig

Sverre Nordmo gjorde som flere andre og søkte lærlingplass mange steder. Forsvaret var de første til å svare han, og dermed tok han sjansen.

– Jeg er veldig glad for å få plass i Forsvaret. Det er veldig vanskelig å få tatt lærlingtiden og fagbrev for tiden, det er fult over alt. Og nå når jeg får tatt fagbrev gjennom Forsvaret, så får jeg i tillegg tatt førstegangstjenesten. Dermed slipper jeg å ta den etter lærlingtiden som avsluttes i 2019, forteller Nordmo.

Rekruttskole

Rekruttskolen varer i seks til åtte uker, der rekruttene testes både fysisk og psykisk, og er første steg inn i lærlingtiden. Det er først mot slutten av rekruttskolen at Nordmo får vite hvor han havner. Forsvaret plasserer han ut ifra hvor de har behov, og etter ønskene Nordmo har sendt inn i løpet av rekruttiden.

– Nå er jeg på tur til rekruttskolen på Madla. Det er første del av lærlingtiden. Der vi blir innført i Forsvarets metoder, og så lærer vi nok litt disiplin. Jeg føler meg klar for å dra på rekruttskolen, men om jeg er det er en helt annen sak, sier han spøkefullt fra flyplassen i Tromsø, på vei til KNM Haarfagre på Madla.

Seriøs bedrift

Nordmo har tidligere hatt utplassering i Forsvaret. Da var han på KV «Harstad» i Kystvakten, og håper gjerne han får ta lærlingtiden på samme plass.

– Jeg likte meg veldig godt på KV «Harstad». Så jeg håper jeg får komme dit, eller i alle fall til Kystvakten. Jeg satser på at jeg får to spennende og lærerike år i Forsvaret. Jeg synes det er en bra bedrift, som er veldig seriøs. Jeg er spent på hva som venter meg, sier Nordmo.