Den kjente og kjære historien om Karius og Baktus blir vist hele 10 ganger i sommer, så det er god sjanse for å få med seg forestillingen

Tanntroll

Også denne gangen ønsker Kine Kvalvik Eliassen og Mette Enoksen Spjelkavik seg flere tanntroll som kan hjelpe til å banke i tennene til Jens.

– Vi ønsker at barn vil bli med, gjerne de mellom fire til ni år. Det å være tanntroll er en veldig fin måte å komme inn i teatermiljøet på Dverberg hvis man har lyst før, men kanskje ikke har turt å bli med på for eksempel juleteateret. Der er det også en litt lengre og større prosess, sier Mette, som spiller Baktus.

Ønsket

Kine og Mette har fått tilbakemelding fra flere om at det var ønskelig med Karius og Baktus også denne sommeren.

– For mange har det blitt en tradisjon å dra på Karius og Baktus-forestillingen om sommeren. Enten de er på sommerferie i Andøy, men også for de lokale som bor her. Vi trives godt å være Karius og Baktus. Vi ser at barna blir glade, og det gjør oss veldig glade, forteller Kine, som spiller Karius.

– Det er flere foreldre som har kommet til oss og fortalt at barna synger på sanger fra forestillingen gjennom hele året, og spør om når de skal få se Karius og Baktus igjen, sier Mette.

Studier

I fjor gikk Mette på teaterlinja på Romerike Folkehøgskole, og i år er det Kine som skal starte på skolen på musikkteaterlinja. Samtidig skal Mette studere kunsthistorie ved Universitetet i Oslo.

– Jeg valgte å gå denne veien fordi det har vært min plan hele livet. Jeg har valgt å gå et år kunsthistorie for å gjøre mitt eget syn og forståelse på kunst og teater både bredere og bedre enn der er i dag, sier Mette.

– Romerike Folkehøgskole er et steg videre i det yrket jeg har lyst til å drive på med. Jeg valgt å studere musikkteater fordi det utvider min CV. Pluss at jeg får lært nye ting med mer fokus på musikk og dans, forklarer Kine.

Ettertraktet

Under Barnas Torgdag fikk alle i som, møtte opp i sentrum en smakebit av teateret. Det var helt fult da, og under selve forestillingene er det knapt om billettene.

– Det var helt fult under Barnas Torgdag, så jeg tror folk gleder seg. En bør også være raskt ute med å melde seg som tanntroll, for det fylles fort opp av barn som ønsker å være med, oppfordrer Mette.

– Ikke farlig

Kine forteller at det er viktig å huske at det bare er teater, og om noen blir redd, så må man bare minne på om at de er to vanlige jenter under parykken.

– Det er viktig at å huske på at under sminken og parykken er vi bare to unge jenter som spiller teater. Og til de tanntrollene som er litt redd, så kan det være lurt å ha med en forelder for å være trygg. Så blir du nok kjent med de andre tanntrollene, og det kan bli en morsom opplevelse, sier Kine.

– Så er alle folk i alle aldre velkommen på teater. Karius og Baktus er tydeligvis noe barna husker i lang tid. Det er i alle fall det inntrykket vi har fått fra tidligere år, avslutter Mette.