Det var noen flittige maur av noen kommende elever som Andøy kommune hadde engasjert til markeringen av at byggingen av nye Risøyhamn skole.

Carla Holann Benitez fra Bø og Johannes Elvebakk fra Risøyhamn fikk seg et minne for livet, da de med liv og lyst «heiv» seg i gravinga med plastspadene som de fikk utdelt av ordfører Jonni Solsvik.

– Seremoni

Sammen med lykkelige rektor Ann Brita Gregersen sto de for seremonien på starten av det etterlengtede bygget.

Solsvik sa at ideen fødtes på kontraktunderskrivingen med hovedentreprenør Sortland Entreprenør for et par uker siden.

– Vi ønsket å gjøre noe mer enn bare å starte opp. Dette har vært en lang prosess som har pågått over mange år, så vi er veldig glade over å få realisert dette, sier Solsvik.

Han understrekte at selv om båe politikere og kommuneadministrasjon er glade for å bli ferdig med denne langtråkige prosessen, så er det først og fremst elever og lærere som dette betyr mest for.

Har vært i tvil

– Mange har vært i tvil om dette virkelig skulle bli noe av, men dit har vi altså kommet nå, og det er en glede å få gitt oppdraget med de første spadetakene til to førsteklassinger som begynner på den nye skolen i 2018, sa Solsvik.

Skolen skal etter planen stå klar 20. desember 2017.

Rask saksbehandling

Traineeprosjektleder for Sortland Entreprenør takket Andøy kommune for rask saksbehandling etter at kontrakten ble underskrevet.

– Vi har kommet raskt i gang, og vi håper å bli ferdig med sprengningen før skolestart. Det blir satt opp gjerde rundt anleggsområdet, og målet er å unngå konflikter med barna, sier Langø.

Etter seremonien fikk barna utdelt diplom fra Andøy kommune med takk for første spadetak og bilde av nyskolen.

foto
Carla Holann Benitez og Johannes Elvebakk fikk seg et minne for livet med diplom og spader til odel og eie. Foto: Mette-H. Berger Amundsen