Erik Tandberg til romfartsutstilling på Andøya

Profilert romfartsekspert deltar under åpningen av "Norge i rommet".

  Foto: Norsk Romsenter

Nyheter

Kommende søndag skal romfartsekspert Erik Tandberg og ordfører Jonni Solsvik delta under åpningen av utstillingen «Norge i rommet» i Romskipet Aurora, heter det i en pressemelding.

Utstillingen er en gave fra Norsk Romsenter til romskipet, og viser fram Norge som romfartsnasjon siden starten på Andøya i 1962. Nordlysforskningen ga i sin tid Norge innpass blant verdens romfartsnasjoner.

Under utstillingen kan en få svar på flere romrelaterte spørsmål, som for eksempel at det blir produsert blomsterpotter i Bergen som brukes til forskning på romstasjonen. At verdens største bakkestasjon for satellitter i polbane ligger på Svalbard, at Norge var først ute med å ta i bruk satellitter til å oppdage oljesøl.

Erik Tandberg ble landskjent da han sammen med NRK-journalisten Jan P Jansen kommenterte månelandingen til Appollo 11 på NRK i 1969. Han har også bidratt til mange andre romfartsrelaterte programmer på NRK opp igjennom årene og har vært flittig brukt som rådgiver og kommentator hver gang romfart har vært et tema.