Satser sommer som vinter

Bjørn Brøndbo har kjøpt det tidligere firmaet Whale Tours på Stø. Nå satser han for fullt både sommer og vinter.

Bjørn Brøndbo skal forsøke seg på vinterturisme fra Stø.  Foto: Svein-Arne Nilsen

Jeg har fått henvendelse fra flere personer som ønsker å arrangere turer nordover under vinterfisket.

Bjørn Brøndbo
Nyheter

Bjørn Brøndbo har i sommer hatt en prøvedrift på hvalsafari med sin katamaranbåt ”Balsius” fra Stø. Det har vært så oppløftende at han har bestemt seg for å satse for fullt neste sesong. For markedsføre seg og å være godt forberedt til neste sesong, har han kjøpt det gamle selskapet Arctic Whale Tours med rettigheter.

– Dette har vært et innarbeidet selskap som har drevet med hvalsafari i mange år. Et innarbeidet navn blant turister. Det er lettere å videreføre en virksomhet som har vært på Stø i mange år og som turister kjenner til, sier Brøndbo.

Han hevder selv han er godt tatt imot av lokalbefolkningen og de andre som driver med virksomhet rettet mot turister på Stø.

Vinterturisme

Trønderen, som har vært veterinær i Harstad i over 30 år, vil bidra til økt turisme i Øksnes. Han liker ikke en rolig pensjonisttilværelse og han føler seg frisk og rask.

Han vil bruke sine båter for å gi et godt tilbud til turister som kommer til Øksnes.  Nå planlegger han også å være med på å få turister til Stø under vinterfisket.

– Jeg har fått henvendelse fra flere personer som ønsker å arrangere turer nordover under vinterfisket. Det har vært flere grupper som har kommet hit for å oppleve skreifisket. Nå ser det ut til at de vil sette det i system for å gi et mer helhetlig tilbud til dem som kommer til fiskeværet Stø. Dette har jeg tro på og vil stille mine to båter til disposisjon for å frakte turister ut på fiskefeltene utenfor Stø.

Starter markedsføring

Interessen ser ut til å være økende for å besøke Stø også på vinterstid.

– Jeg har en båt til hjemme i Harstad som jeg kan ta hit til Stø og som vi kan bruke i forbindelse med vinterfisket. For dem som kommer sørfra er skreifisket eksotisk. Jeg har sagt at jeg stiller gjerne mine båter til disposisjon og vil være med slik at det blir mer aktivitet under vinterfisket, sier Brøndbo.

Nå skal han få laget en nettside og få markedsført det tilbudet han har planer om å gi på Stø. Brøndbo har allerede inngått et samarbeid med andre aktører i fiskeværet.

– Dette tror jeg kan bli spennende. Fra neste år starter jeg med hvalsafari i slutten av mai og vil holde på frem til slutten av august. Så får vi håpe at dette kan bli en vinn-vinn situasjon både for Øksnes og Vesterålen, sier Brøndbo.