Bekmørkt på brua og mørkt på Myre

Foruten dekorative lys er Sortlandsbrua uten veilys for tiden. En kabelfeil på Myre gir dessuten mørke gater.
Nyheter

På Myre er gatelysene i Storgata fra krysset mot Støveien til Allmenningskaia mørke.

– Kabelfeil mellom to lysstolper er årsaken til at lysene ikke virker. Entreprenøren skal i gang med å utbedre feilen, men jeg er usikker på om det skjer før helga, sier Robert Nygaard Nilsen, byggleder for elektro i Statens vegvesen.

Sort bru

På Sortland er nylig strekningen på Vesterålsgata, fra Flisekompaniet til Byggmakker, ordnet etter å ha vært ute av drift siden i vinter. Sortlandsbrua har vært uten lys i lengre tid. Det samme har rundkjøringen på Sortlandssiden av brua.

– Det dreier seg trolig om en jordfeil. Entreprenøren forsøker å finne ut hvor feilen er, sier Nygaard Nilsen.

Lokal entreprenør

Sortlandsbedriften EL-Team har er nå hovedentreprenør for veivesenets elektrooperasjoner i Midtre Hålogaland. De siste kveldene har de vært observerte på brua.

– De driver med feilsøk. Tilbakemeldingen jeg har fått er at lysene på oversiden av veien på sortlandssiden er tilkoblet. Anlegget over brua er koblet av for å kunne drive feilsøk. Det kan være en kabelfeil eller en jordfeil, trolig det siste, sier Nygaard Nilsen.

Vanlig om høsten

At det oppstår feil på lysanlegg er vanlig når høstmørket setter inn. Ustyr som har vært av en stund slås på.

– I den forbindelse er vi i vegevesenet glade for at folk rapporterer inn feilene de ser. Har du huket av for en feil på en vei, får jeg rapport om det direkte på e-post. Det kan du gjøre gjennom fiksgatami.no, sier Nygaard Nilsen.