Trenger sangere til musikalprosjekt

Oppfordrer særlig menn til å melde seg på "Musicals in Concert".

Jon Fylling er musikals leder for Musical in concert, er en norsk dirigent, kordirigent, arrangør og komponist opprinnelig fra Harstad. Han tok eksamen i kordireksjon ved Norges Musikkhøgskole. Han har dirigert Norsk Vokalensemble, Oslo Kristelige Studentkor, Nordstrand MusikkSelskaps Kor og Tønsbergkoret. Norske Kammersangere.  Foto: Privat

Nyheter

Årets prosjektkor i nord, er "Musicals in Concert". Prosjektet tar for seg musikk fra musikalene Evita, My Fair Layd og Les Miserables. Koret består til sammen av 100 plasser, som skal fordeles på 60 kvinner (30 alter og 30 sopraner) og 40 menn (20 tenorer og 20 basser). Nå oppfordres sangglade personer i Vesterålen og Lofoten om å melde seg på, og særlig menn.

– Vi vil på det sterkeste oppfordre menn til å melde seg på. Vi vet at mange menn frykter å måtte gjøre koreografi på scenen. Det trenger de ikke bekymre seg for denne gangen. Det vil nemlig ikke bli lagt noe koreografi på koret. Det blir kun sang, heter det i en pressemelding.

15 musikere

Musikk i Nordland stiller med 11 musikere til konserten. I tillegg hentes det inn en kompgruppe på fire personer. I tillegg blir det plukket ut solister og solistgrupper fra koret.

Konserten finner sted 16.juni neste år. Ønsker du å melde deg på koret, har du ikke all verden med tid, siden fristen går ut 15.juni. Øvingene starter opp i oktober, og vil foregå over to helger. Resten av tiden er det meningen at deltakerne skal øve hjemme.

Musikalsk leder
Ansvaret for innøvingen i koret er Dag Erik Enoksen. Musikalsk leder for konserten er Jon Fylling, og han skal dirigere kor og orkester under konsertene.

Arrangør er Norges Korforbund Nord, Norges Korforbund Nordre Nordland i samarbeide med Musikk i Nordland og NNPS.  Produsent for Musicals in Concert er Marita Havaas Olsen.