Ordføreroddsen:

- Hun blir ordfører i Sortland

Spillselskap har gitt odds til Sortlands ordførerkandidater. De tror Grete Ellingsen (H) blir gjenvalgt som ordfører i kommunen.
Nyheter

Bookmakerne i Betsson mener at det er et forholdsvis tett løp mellom Høyres Grete Ellingsen og Arbeiderpartiets Tove Mette Bjørkmo i ordføreroddsen i Sortland. Likevel holder de en knapp på den sittende ordføreren.

Setter du penger på Grete Ellingsen, kan du altså gange det beløpet med 1,65, om hun skulle bli gjenvalgt som ordfører i september.

Bittelitt mer penger er det å hente om du tipper Tove Mette Bjørkmo blir ordfører - og får rett, men forskjellen er ikke stor. Hun har odds på 2,30.

– Vi traff på 80 prosent av våre tips i 2011 - så her kan jeg skryte av å ha mange gode oddssettere i mitt team, sier Mikael Mellqvist i spillselskapet i en pressemelding.

Avstand til tredjemann

At det er Grete Ellingsen og Tove Mette Bjørkmo som troner på de to øverste plassene på lista, er kanskje ingen stor overraskelse. Avstanden ned til tredjemann, Egil Hitland (KrF) er stor. Han gir solide 25 ganger innsatsen tilbake, dersom han blir ordfører og du har satt penger på Kristelig Folkeparti sin kandidat.

Videre gir Asbjørn Tingvoll (Fremskrittspartiet), Karl-Erling Nordlund (Senterpartiet), Ingvild Krey (Venstre) og Oddmund Enoksen (Sosialistisk Venstreparti) alle en odds på 50.

Setter du penger på Rødts Christoffer Ellingsen, får du 90 ganger pengene tilbake dersom han skulle bli ordfører. Nederst på lista finner vi Toine C. Sannes for Miljøpartiet De Grønne, med en odds på 250.

Knapp favoritt

Betsson har lagt forrige valg, politiske samarbeid og meningsmålinger til grunn for sin vurdering.

– Høyre vant forrige valg foran Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet. Et samarbeid mellom Høyre og Frp sikret Grete Ellingsen ordførervervet. Dette er et samarbeid som fortsetter etter neste valg, sier Mellqvist til Sortlandsavisa.

– På venstresiden har Tove Mette Bjørkmo i Arbeiderpartiet kommet fra fylkespolitikken for å stille som ordførerkandidat. En meningsmåling utført i vår viste at både Høyre og Frp var gått tilbake, mens Arbeiderpartiet var gått frem, sier Mellqvist.

Han mener at det ligger an til en meget spennende kamp i Sortland, men setter Grete Ellingsen som en knapp favoritt foran Tove Mette Bjørkmo.