Eventyrlig friluftskveld

Alle friluftsinteresserte bør sette av fredag til å besøke Markedsbrygga Friluftsliv og Hurtigrutens hus.

GRØNLAND Lars Oven Pettersen fra Sigerfjord skal fortelle om hans eventyrlige ekspedisjon på Grønland.   Foto: Pressefoto

Nyheter

Fredag arrangerer nemlig Hurtigrutens hus og Markedsbrygga Friluftsliv en spennende og innholdsrik friluftskveld. Det hele startet på Markedsbrygga Friluftsliv, der Lasse Uppman åpner butikken for publikum for første gang.

Eventyrer

Etterpå går man i samlet flokk opp til Kafe Finnmarken. Der venter det servering og foredrag med Lars Oven Pettersen fra Sigerfjord.

I juni i år kom han hjem fra sin ekspedisjon på Grønland. Sammen med Cecilie Rydberg besteg han først det høyeste fjellet i Arktis, før den lengste (og første) kryssingen av Grønland, øst-vest på det bredeste. Ekspedisjonen varte i 43 døgn og var på over 2000 km.

- Vi lover et spennende foredrag fra en eventyrer med talegavene særs i orden, og glimt i øyet, sier kulturhussjef Jon Lauvland Pettersen.

«Everest»

Deretter vises filmen «Everest». Filmen handler den katastrofale ekspedisjonen på Mount Everest i 1996, hvor flere fjellklatrere mistet livet, og er delvis basert på John Krakauers ekspedisjonsklassiker «Into Thin Air».