Publikumsrekord

Konserten var utsolgt på forhånd og Vamp skuffet ikke. Konsertprogrammet viste musikalsk bredde i fullt monn, og spillegleden var stor. Multimusikerne ga oss en festaften vi sent vil glemme.
Nyheter

Vamp har holdt det gående siden 1991 og har et stort og bredt publikum i alle aldre. Vampsounden er blitt et begrep. Det første albumet, «God morgen, søster, kom ut i februar 1993 og ganske snart ble Vamp etablert i norsk musikklivs 1. divisjon. Etter dette er det blitt ytterligere 10 albumutgivelser på MajorStudio, hvilket har innbrakt fem Spellemannpriser og Prøysenprisen. Gutta har kommet ut av tellingen på gull-, platina-, dobbelplatina- og trippelplatinautmerkelser, men Vamp har i løpet av sin karriere solgt mer enn 600 000 plater! Vamp har også turnert land og strand rundt i en årrekke og de fleste konsertlokaler i Norge har hatt flere besøk av gruppa.

Mas i 2 år

- Jeg har jobbet med å få dem hit til Bø i to år, forteller Bjørn Magne Willumsen til Vesterålen Online.Da disse gutta fra Haugesund la ut på høstturne i oktober med trailer, minibuss og en ekstra utstyrsbil fra Kristiansand i sør skulle de etter opprinnelig plan ikke lenger nord enn til Helgeland. Men maset til Willumsen ville ingen ende ta og i vår ga frontfigur Øyvind Staveland etter. Bø ble inkludert på det endelige turneoppsettet sammen med Bodø og Tromsø.

Gutta ble hentet med fly fra Helgeland og Willumsen sørget for egen sjåfør på grunn av hviletidsbestemmelsene for å få utstyrstraileren frem i tide til konserten i går.

812 betalende

Konserten var utsolgt og en tydelig stolt leder for arrangøren Bø Gospelkor, Britt Unni Willumsen entret scenen og ønsket hjertelig velkommen til konsert med publikumsrekord, hele 812 besøkende.Konsertprogrammet viste Vamps musikalske bredde i fullt monn, og spillegleden var stor. Vi fikk et tjuetalls låter i halvannen times fest.Vamp åpnet forsiktig med "På bredden" fra deres ellevte og foreløpig siste album "st. mandag". Så fulgte "Ikkje prøv igjen" fra deres femte album "Flua på veggen". Tredje låt ut var tittelkuttet "13 humler" fra bandets tredje utgivelse i 1996. Det begynte å summe i salen ­ "På trappå står et norgesglass med merr enn tretten humler i". Fjerde låt for kvelden var "Ingeborg", også den fra "13 humler". Den ble godt mottatt av publikum og stemningen steg.

Halvannen times fest

Det er tidvis mye lyd med Vamp, ikke minst på grunn av to slagverk traktert av Odin Staveland og Birger Mistereggen, men lydbildet var perfekt og inkluderte tilhørerne i en tilsynelatende endeløs rekke av små fiffige detaljer som toppet et svært godt helhetsinntrykk. Dette er multimusikere som alle behersker en rekke forskjellige instrumenter og vet å sette det hele sammen til regulær kunst, en nytelse for øret. Det er full pakke når Vamp står på scenen. Ømt, rått og vidunderlig vakkert.Etter behagelige «Ved pianoet/Konkylie» fra "st. mandag", var det full fart igjen med "Ta meg med", også den fra deres siste album. Dette er en låt med driv som tvinger frem lysten til å klappe med. Publikum var solgt.Torbjørn Økland roet det hele ned og imponerte stort på gitar i varmt og vakkert samspill med Øyvind Staveland på fløyte og vokalist Paul Hansen. Økland koret og spilte både gitarer, trompet, mandolin og bouzouki under konserten. Imponerende!Halvveis i konserten bød frontfigur Øyvind Staveland på seg selv ved mikrofonen og sammen med Odin Staveland på tangenter fikk vi være med til "En annen sol". Dette syvende albumet fra 2000 skulle være en skikkelig manifestasjon av god norskspråklig musikk. Kremen av norske toppartiserter deltar på albumet.Senere fikk vi hilse på en gammel traver, "Hallo ­ Adjø" fra bandets første album "Godmorgen, søster" som kom i 1993.Vi merket oss også "Amanda" fra sistealbumet, skrevet av vokalisten.

Formidabel avslutning

Til tross for en storslått musikalsk reise toppet det seg utvilsomt mot slutten med «Tir ná Noir». Denne formidable balladen vi kjenner så godt med Rita Eriksens vakre sang har forøvrig blitt kåret til Rogalands nasjonalsang.Det aller beste ble spart til slutt. "Månemannen" ble tordnende introdusert av trommeslagerne. Publikum klappet med. Dette tittelkuttet fra Vamps åttende plate ble sluppet i september 2002. En mektig live-låt. Øyvind Staveland gikk fullstendig amok på fela. Denne tømreren og feieren spiller fele, bratsj, trekkspill, en rekke forskjellige fløyter og synger som nevnt av og til. Nå gjorde han et veldig samspill med trommeslagerne. Publikum ble revet med og belønnet fyrverkeriet på scenen med stående applaus.Bandet takket for den flotte opplevelsen og ga to ekstranumre før publikum igjen reiste seg og takket for en fantastisk og stor opplevelse med stående applaus.En minnerik aften!Bildegalleri