Vil ha OL til Norge

Trude Drevland fra Melbu vil at Norge skal søke om Vinter-OL i 2026.

Trude Drevland. 

Trude Drevland

Trude Drevland (født 27. mai 1947) er en norsk politiker (H} og varaordfører i Bergen kommune.

Dreveland er utdannet sykepleier, men har hatt en rekke politiske og private stillinger.

Hun satt tidligere blant annet i fylkesutvalget i Hordaland og har jobbet som næringspolitisk leder i Bergen Næringsråd før hun gikk inn i byrådet i Bergen som byråd for helse og sosial fra 2003 til 2007. Tidligere har hun jobbet som generalsekretær i Norges Musikkorps Forbund og vært leder ved Fyllingsdalen sykehjem.

Hun er søster til skuespilleren Lars Andreas Larssen.

Kilde: Wikipedia

Nyheter

Trude Drevland er født og oppvokst på Melbu, men har gjort politisk karriere i Norges nest største by. Nå har hun lansert en visjonær idrettsidé om å la Bergen og Voss søke om å få arrangere Vinter-OL i 2026.

- Dette er en kongstanke jeg har hatt en stund nå. Søker vi OL i 2026 kunne vi bygget et felles prosjekt hvor flotte utendørsanlegg lå på rekke og rad opp mot Voss, sier varaordfører i Bergen Trude Drevland til ba.no.

God respons

I forrige søkerrunde kjempet Tromsø, Oslo og Trondheim om å få arrangere de olympiske lekene. Nå kan altså en tredje storby bli utfordrer om man skulle beslutte å jobbe mot en ny OL-søknad.

Høyrepolitiker Trude Drevland luftet ideen på et møte mellom kulturkomiteene i bystyret og fylkestyret. Responsen var ifølge avisen overveldende. Nå vil Drevland ha idrettsprofilene fra området med på laget.

- Jeg ser for meg en Kari Traa, og en Eirik Kvalfoss i markedsføringen. Og vi må få med oss Arne Hjeltnes til å profilere dette, sier hun til ba.no.

Henger med

Tromsø-ordfører Arild Hausberg gikk ut før jul og sa at OL i Tromsø har blitt mer aktuelt igjen etter at regjeringen sa nei til et fotball-EM i Norge.

- Nå er det arrangementet (Fotball-EM, red. anm.) ikke aktuelt for Norge, og da tror jeg det er enklere for regjeringen å være med på en søknad om vinter-OL som vi virkelig har et ansvar overfor i Norge, sa Hausberg da.

I mellomtiden har et sjakk-ol i 2014 materialisert seg som et langt mer realisitisk mål for Tromsø, spesielt etter at regjeringen bevilget penger til en søknad, skriver itromso.no.