Tom vil ha jobb

Tom Meier VIL ha jobb. Nå tar han kreative metoder i bruk for å skaffe et levebrød for seg og familien.
Tom Meier

- Er nesten ferdig utdannet lærer

- Er gift, har to barn

- enormt musikkinteressert

- spiller mange instrumenter

- er veldig god med folk

- er god med data

- er ikke redd for å ta i et tak

- er veldig strukturert når jobben tilsier at jeg skal være det

- Kan strengt tatt jobbe med hva som helst imellom himmel og jord

- tar imot gode forslag med åpne hender

Nyheter

Tom Meier mangler en eksamen på å være fullt utdannet lærer. Det gjør at han ikke får fast stilling i skoleverket. Siden 2005 har han bare hatt vikarjobber både på Sortland og i Øksnes. Hans siste vikariat gikk ut 31. januar i år. Siden da har han vært arbeidsledig.

Facebook

For å få seg jobb har Tom Meier opprettet en gruppe på Facebook som heter ”Tom trenger jobb”. Den har på kort tid fått 217 medlemmer. Årsaken til den kreative måten å få ut sitt budskap på er at han ikke trives med å gå hjemme når han kunne vært i jobb.

- Jeg gjør faktisk det meste for å få meg jobb nå. Må være litt på høgget. Kan ikke sitte på rævva å forvente at jobbene skal komme flygende etter meg. Jeg har funnet ut at jeg må gjøre en innsats for å finne noe å gjøre, skriver Meier på profilen sin.

Tungt å sitte hjemme

- I hele Vesterålen er det 70 stillinger utlyst. Av disse er 23 på Sortland. I hele Vesterålen er det 569 arbeidsledige ifølge Vesterålen Online. På selve Sortland er det 217 personer som søker jobb. Det sier seg selv. Med mindre jeg får meg evner som helsesøster, er kanskje dette den beste måten å få seg jobb på, sier Tom Meier.

Han sier til VOL at det er tungt å gå hjemme å ikke ha noe å gjøre.

- Nå vil jeg ha jobb. Fast jobb. Jeg er i den situasjonen at jeg kan jobbe med hva som helst. Jeg tar gjerne en butikkjobb, jeg kan sitte på kontor og det er ikke noe problem for meg med fysisk tungt arbeid. Bare det er fast jobb, så blir jeg glad, sier Tom Meier til VOL som i tillegg å ha jobbet som lærer har jobbet med psykisk utviklingshemmede og vært musikklærer.

- Jeg kan nok trives med det aller meste. Jeg bor på Sortland, men kan gjerne pendle til steder som Myre og Stokmarknes. Men siden vi har unger i barnehage som må hentes og bare en bil, så kan det nok ikke være lengre avstander enn det, sier Meier.

Eksamen

- Mange vil kanskje lure på hvorfor du ikke "bare" tar den siste eksamen og da kan søke på lærerstillinger?

- Det er helt rett. Jeg skal ta den eksamen, men akkurat nå er familiesituasjonen slik at det ikke går. Og da må jeg ha jobb for å forsørge familien.

Blir ikke lyst ut

Tom Meier forteller at han har undersøkt og at han mener at de aller fleste av jobbene i Vesterålen ikke blir lyst ut.

- 70-80 prosent av jobbene blir ikke utlyst på VOL eller NAV eller andre steder. Jeg har sjekket statistikker på det. Av de 70 stillingene som ligger ute nå er kanskje 30 sommerjobber. Når det er 569 arbeidsledige sier det seg selv at det ikke er lett å være arbeidssøker, sier Meier.

Han er nå lei av å være passiv og vente på at jobbene skal komme til ham.

- Det er bare til å erkjenne at det ikke kommer en jobb ramlende ned i fanget mitt. Facebook er en fantastisk mulighet og det er gratis markedsføring. Mange av bedriftene i Vesterålen bruker jo også Facebook til å markedsføre seg, så jeg tenkte at det måtte gi meg en del muligheter, sier Meier til VOL.

Seier

Han har allerede fått en god del tips som han skal følge opp.

- Faktisk skal jeg ringe opp personer jeg har fått telefonnummer til i dag. Det som er artig er at jeg opprettet denne for meg selv, men jeg ser jo at mange av de som har blitt med i gruppen er i samme situasjon som meg selv. Det vil være en stor seier for meg selv om jeg får meg jobb gjennom dette og det vil jo åpne muligheter for de andre medlemmene også. Jeg vil jo videreformidle tips og tilbud jeg får sånn at de andre også kan få mulighet til å søke på jobber som ikke ligger ute på Nav eller VOL, sier Tom Meier.

Relaterte saker: