Strålende kritikk

Marius Almås Johansen fra Stokmarknes fikk nylig strålende kritikk for sin avgangseksamen ved Kunsthøgskolen i Bergen.

  Foto: Eirik Helland Urke

  Foto: Knut Ivar Aarstein

Nyheter

Etter tre år på Kunsthøgskolen i Bergen, Avdeling for spesialisert kunst, har Marius Almås Johansen nylig avsluttet sin utdanning. Det gjorde han med utstillingen "Dystopia". I samarbeid med en av norges fremste fotografer Eirik Urke presenterer her Marius Almås Johansen sitt verk.

- Tematikken jeg går inn i handler hovedsaklig om en globalisert verden hvor konsum stiller langsiktige spørsmål om hvor vår verden på sikt kan ende. Jeg ser på konsum innenfor en bred kontekst og som en av hovedårsakene til at vår verden kan gå i oppløsning. Naturen vil derimot reise seg igjen – uten menneskene.

- Dette virker rimelig dystert. Er du pessimist?

- Nei. Jeg er tvert imot veldig optimistisk. Samtidig mener jeg at et engasjement mot det overdrevne forbrukersamfunnet er på sin plass. World Watch Institute advarer mot et konsum som nå går for langt. Også vi kunstnere må engasjere oss i vår tid, og det gjør jeg, sier Marius Almås Johansen til VOL.

- Du har fått gode kritikker for din utstilling?

- Ja, faktisk. Jeg hadde absolutt ventet flere negative tilbakemeldinger, men det har vært strålende kritikk fra eksterne sensorer. Det setter jeg veldig pris på.

Marius Almås Johansen er fra Stokmarknes, og var sentral i bandmiljøet rundt det som etter hvert ble Madrugada. Almås Johansen spiller fortsatt gitar, og vil ventelig være å finne i Nyksund i forbindelse med festivalen "Nyksund ti" i august.

- Ser du for deg å flytte hjemover?

- Helt klart. Det er imdidlertid viktig at jeg nå får utnyttet de kontakter jeg her, og muligheter til blant annet å nyttiggjøre grafisk utstyr her i Bergen. Det betyr at det som står øverst på prioriteringslista akkurat nå er å finne et atelierfellesskap her i byen, sier Almås Johansen.