Utskrevet uten skader

Mannen som lørdag falt ned i lasterommet på MS Lofoten ble i dag utskrevet fra sykehus uten alvorlige skader.
Nyheter

Kaptein på MS Lofoten, Hadselværingen Brynjard Ulvøy opplyser at mannen som falt ned i lasterommet lørdags formiddag ikke var matros, slik VOL meldte lørdag, men skipets elektriker.
- Det var derfor ikke i forbindelse med lossing uhellet skjedde, men under en rutinejobb i lasterommet. Elektrikeren falt med hodet først rett ned i rommet, noe som utgjør et fall på 4- 5 meter rett ned i et ståldekk. For oss som var ombord så det veldig stygt ut, og vi fikk ambulanse på kaia i Risøyhamn umiddelbart.

- Den skadde kviknet til, men helsepersonellet fryktet at han kunne ha skader i nakke/ rygg, så man vurderte det som nødvendig å løfte ham. Ettersom skipets egen kran var ute av drift ble det vurdert dithen at det beste var å gå videre til Sortland, for der å bruke mobilkran og spesialbåra til Kystvakta. En av ambulansearbeiderne fulgte med på turen for å bistå den skadde, forteller kaptein Brynjard Ulvøy til VOL.

- Og i dag kan vi fortelle gladnyheten om at mannen har hverken beinbrudd eller hodeskader, og at han i dag er utskrevet fra sykehuset.

Kaptein Ulvøy vil formidle en stor takk til ambulansefolkene, Ovik, Sortland Brann- og redningsvesen og Kystvakta på Sortland for flott bistand under aksjonen.
- Når uhellet først var ute, gikk dette så bra som det kunne gått.