Massiv reklame

Vesterålen får denne uken reisereklame over fem hele sider i et av norges største ukeblad. - Utrolig verdifullt, sier reiselivssjefen.
Nyheter

Norsk Ukeblad er blant landets største magasiner, med rundt 455.000 ukentlige lesere. Blant de såkalte ”kvinnebladene” ligger bladet hakk i hæl på Familien. Øverst på denne eksklusive lista ligger Hjemmet. Uansett er det ingen tvil om at Vesterålen denne uka får svært så verdifull reklame gjennom reportasjene i Norsk Ukeblad, ført i pennen av frilansjournalist Marianne Lovise Strand. Hun har vært på besøk i alle kommunene i regionen, og fokuserer spesielt på nordlyssafari og vinterturisme i vesterålsomtalen.

Blant stedene som har fått besøk er Nyksund, Nordtun gård, Andøy friluftssenter og Inga sami siida.

- Det er klart at omtaler som dette betyr utrolig mye for markedsføringen av Vesterålen. Spesielt morsomt er det at det skjer rett i forkant av julen. Nå har folk tid til å sette seg ned og lese. Jeg må imidlertid legge til at jeg ikke har lest reportasjen, men jeg regner med at det som står er positivt, smiler reiselivssjef i Vesterålen Roy-Odd Schøyen.

Verdifull reklame

- Og denne omtalen trekker turister?

- Det kan det ikke herske tvil om. Det har vært mye oppmerksomhet rundt Vesterålen det siste året. Vi nevnes nå mer og mer i samme åndedrag som Lofoten, og det betyr at vi assosieres med dette turistmålet. Inngangen til 2011 er så bra som aldri før, og bare det siste halvåret har vi økt antallet bedrifter i reiselivssamarbeidet i Vesterålen fra noe over 60 til over 80. Det vitner om stor optimisme også i bransjen, sier Schøyen.

Oppløftende tall

- Reiselivsstatistikken for Nord-Norge viser da også at Vesterålen ligger helt på topp hva gjelder økning i antallet overnattinger. Det kan forklares både ved at vi har ligget veldig lavt, men også ved at folk utenfra nå får opp øynene for Vesterålen. Jeg opplever en svært positiv trend for Vesterålen nå, sier Schøyen, som har vært reiselivssjef i Vesterålen siden midt på 2000-tallet. Schøyen opplyser at flere store reportasjer om Vesterålen i riksmedia er på vei.