Nei-delegasjon til Stortinget

- Vi som mener oljeboring er en trussel mot næringsgrunnlaget vårt fortjener å bli hørt sier Gaute Wahl i Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.
Nyheter

Wahl drar i februar sammen med ledelsen i reiselivsorganisasjonen Destination Lofoten og Norges Kystfiskarlag i Oslo for å møte med energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

- Representerer mange

– Vi representerer mange som bor i regionen og som mener at oljeboring er en trussel mot næringsgrunnlaget vårt. Vi fortjener å bli hørt, sier Gaute Wahl, leder i Folkeaksjonen i en pressemelding.

23. februar drar Gaute Wahl til Oslo sammen med Jan-Rune Yanni Vikan, daglig leder i Destination Lofoten og Paul Jensen, styreleder i Norges Kystfiskarlag for å møte stortingspolitikere i energi – og miljøkomiteen og næringskomiteen. De har også bedt om et møte med statsministerens kontor i forbindelse med Oslo-besøket og håper på positiv respons.

Destination Lofoten på laget

- Vi representerer både dagens bærebjelke for næringsvirksomheten i Lofoten og Vesterålen, og mange som bor i regionen. Vi er alle svært bekymret for at oljeboring kan true og i verste fall ødelegge livsgrunnlaget vårt, sier Wahl som mener det er viktig at alle parter blir hørt i denne saken.

- Delte meninger

I dag er som kjent en rekke ordførere fra nord på statsministerens kontor for å fremme krav om at regjeringen bør iverksette en åpningsprosess for oljeboring etter petroleumsloven. Wahl misliker sterkt at ordførerne påstår at de har landsdelen med seg.

- I en slik debatt bør alle få komme til orde. Du skal ikke være i Lofoten og Vesterålen lenge før du skjønner at meningene er svært delte i saken og at vi er mange som er sterke motstandere av oljeboring i de sårbare havområdene våre, sier Wahl.