Slutt for kulturferga

Vesterålen Utvikling har ikke midler til Kulturferga i 2011.
Nyheter

- Vi er skuffet, ikke minst fordi det har vært så mange positive tilbakemeldinger på kulturfergeprosjektet. Både fra de reisende, musikerne og kunstnerne som underholdt om bord, fra lokalbefolkningen i Vesterålen og mannskapet på ”Sigrid”, sier Ingeborg Breines, daglig leder i Nordland Akademi.

Prosjektet ”Kulturferga Melbu – Fiskebøl” ble gjennomført under Sommer-Melbu 2010 av Nordland Akademi, med økonomisk støtte fra Vesterålen Utvikling og i samarbeid med Helgelandske/Veolia og mannskapet om bord på ferga ”Sigrid”.

De 140.000 kronene som ble bevilget fra Vesterålen Utvikling ble i hovedsak brukt til å honorere musikere. Nordland Akademi er ikke i posisjon til å bære utgiftene ved prosjektet alene, forklarer Breines.

Det var seks musikalske innslag daglig under sommerens fergeturer - og returer, i sjangere fra jazz til klassisk og fra amatør til profesjonelt nivå. Det ble arrangert ”trekkspill-ferge”, ”blues-ferge”, ”sang-ferge”, ”opera-ferge”, ”gjøgler-ferge”, ”eventyr-ferge”, og ”kammermusikk-ferge”– blant annet. Egne verter informerte de reisende om bord, opplyses det fra Nordland Akademi.

- I tillegg var det faste innslag, som salgsutstilling med kjente og kjære kunstnere og kunsthåndverkere fra Vesterålen. En DVD av Alf Oxem med bilder fra Vesterålen gikk i loop på tv-skjerm om bord. Et eget bord med informasjonsmateriell om turistmål og kunstnere i Vesterålen, samt Sommer-Melbu måtte stadig etterfylles, sier Breines.

Innleder på Melbukonferansen, Margrethe Tingstad, uttrykte det som også mange andre hadde erfart:

- På ferga til Melbu skjønte vi fort at vi var med på en kulturbegivenhet. Nydelig visesang og flinke folk som introduserte oss til Sommer-Melbu satte oss virkelig i stemning, og fergeturen ble bare så altfor kort. En alle tiders idé og kultur på sitt beste.