Positive til privatskole

Flertallet i Kommunestyret i Andøy er positive til at det etableres privatskole på Bleik.
Nyheter

Det er klare gnisninger i Andøy om skolestrukturen. Det har det vært lenge. I mars i fjor vedtok kommunestyret å legge ned skolen på Bleik.

Skolenedleggelser i Andøy har vært en vond prosess for både innbyggere, politikere og administrasjon. I slutten av november 2009 vedtok kommunen å legge ned skolen på Dverberg/Saura.

Elevene som gikk på Dverberg/Saura er flyttet til Risøyhamn skole fra høsten 2010. Som VOL tidligere har meldt er den skolen rimelig nedslitt.

Ifølge Andøyposten har altså kommunestyret denne uka kommet med en presisering til Utdanningsdirektoratet om at et bredt flertall av kommunestyret er positive til etablering av Montessoriskole på Bleik.

Ifølge avisen bar diskusjonen preg av at mange av politikerne har vært i villrede om hvordan man ville forholde seg i denne delen av skolestruktursaken.

AP-politiker Harald Åsvang hevdet følgende fra talerstolen:

- Det er utrolig å høre på hva Høyre-folkene lirer av seg – nesten så det er artig. Her jobber de først livet av seg for å få lagt ned skolen på Bleik, og så forsøker de å motarbeide en privatskole som de visste ville komme om skolen ble stengt. Men så husker de at det snart er valg, og da snur man - når man ser at de ikke klarer å stanse dette, sa Åsvang.

John Alfred Nilsen (Sp), Tore Pettersen (Sp) og Judith Johansen (KrF) stemte mot å støtte privatskoleplanene.