Oppfordrer til liv og røre

Når hurtigruta med NRKs filmteam bak "Hurtigruta minutt for minutt" anløper Stokmarknes, selveste fødestedet legger kommunen opp til et stunt for å vise at de er stolt av både hurtigruta og historien.
Nyheter

- Når MS Nord-Norge legger til kai på Stokmarknes på nordgående natt til mandag 20. juni forhåpentligvis klokken 01.00, oppfordrer vi til liv og røre på kaia, sier Kari-Ann Olsen Lind til Vesterålen Online.

Sammen med lag og foreninger legges det opp til en liten midnattsolkonsert fra klokken 24.00 søndag kveld til omlag klokken 01.15. Sola har meldt sin ankomst, trekkspillklubbenkommer, Stokmarknes blandakor kommer. Kanskje kommer det korps også. Uansett kommer Kai Kiil med hurtigrutesangen og alle kan bidra på refrenget.

- Ta gjerne med flagg som vi hilser velkommen med. La oss skape stemninga fra de gode gamle dagene. Det er klart at når hurtigruta anløper Stokmarknes, selveste fødestedet må vi ta et lite stunt og vise at her er vi både stolt av hurtigruta og vår historie.

- En liten smak av golfstrømsuppe/fiskesuppe kan vi også by på til gryta blir tom. Vi har det ikke mer moro enn vi selv lager det, sier Olsen Lind.

NRK har tidligere filmet Bergensbanen, Bybanen og Flåmsbana. Men den store drømmen har vært å følge Hurtigruta minutt for minutt - et program som vil vare i fem og et halvt døgn. Nå har NRK mønstret på Hurtigruta og sender direkte fra verdens vakreste sjøreise i 134 timer. Dette kan det vissnok bli verdensrekord av som verdens lengste TV dokumentar.

Det er montert ni kamera om bord, hvor tre av hovedkameraene står på skipets bro. Naturbildene vil være dominerende, men også livet om bord vil sendes. Det hele suppleres med stoff om Hurtigruta fra NRKs arkiver.

På Stokmarknes har de allerede filmet noe fra museumskipet M.S Finmarken fra 1956 og har arkivbilder fra når seksjonen D.S Finmarken ble hentet.

Om bord fra Svolvær vil styreleder i Hurtigrutemuseet Sten Magne Engen følge reisen til Stokmarknes. Her ligger også de store naturopplevelsene Trollfjoden og Raftsundet. Det er reisen som er programmet, og derfor er det ikke laget store planer for hver havn, men dersom det skjer uformelle og spontante opptrinn fra publikum fra kaia eller nes rundt omkring vil det være velkomment.