Åpnet New York-utstilling fra Sortland

Kunstneren Britt Boutros Ghali åpnet i natt utstilling i New York - via Skype fra Bø i Sortland.

  Foto: Marianne L. Strand

Nyheter

Den internasjonalt kjente kunsteren Britt Boutros Ghali er for tiden hjemme i Sortland. Vanligvis er hun alltid til stede når hun åpner store utstillinger rundt om i verden. Men denne gangen blir det fjernstyring.

- Denne gangen blir jeg til stede på åpningen via Skype og webkamera, sier hun. Det er min datter Michelle som har stått for alt i forbindelse med utstillingen i galleriet Traffic Art Space i New York.

Og hun er sikker på at alt er i trygge hender, og har via internett sett bilder av hvordan galleriet ser ut med hennes bilder på veggene.

I Juni hadde Britt Boutros Ghali en stor utstilling i Jeddah i Saudi Arabia.

Sommerens opphold hjemme i Sortland har vært svært produktivt. Hun maler hver dag i sitt atelier, og har produsert mange bilder i sin serie av ulike kvinneportretter mens hun har vært her.

Det er de to siste årene hun har malt kvinneportretter, store flotte malerier. Men det er de store, abstrakte maleriene hun først og fremst er kjent for.

Britt Boutros Ghali er 72 år, er gift med Raouf Boutros Ghali og har bodd i Kairo i 35 år.

Den aller første utstillingen hadde hun i Paris, da hun var bare 21 år gammel. Siden har hun vært en svært ettertraktet kunstner verden over.

Utstillingenkl 19:00 (USATID) hvilket innebærer at Britt sier de magiske ordene på Skype i 01:00-tida i natt norsk tid. Utstillingen varer til 16. september.