Stammer fra Hadsel

Terrorsiktede Anders Behring Breiviks far, Jens David Breivik, er født og oppvokst på Hadseløya.
Nyheter

Breivik er et kjent slektsnavn mange steder i Norge. I Hadsel er navnet knyttet til bygda Breivika på Hadseløya, og det var også herfra den terrorsiktedes far, Jens David Breivik ble født og hvor han vokste opp.

Opplysninger VOL har hentet inn forteller at Jens David Breivik bodde i Breivika inntil han var ferdig på folkeskolen. Da flyttet hans familie til Stokmarknes, hvor Jens Davids far, Alfred Breivik hadde fått reist en ny bolig til familien.

Her bodde Jens David inntil han var ferdig med realskolen, og flyttet sørover.

Huset Jens David Breivik vokste opp i, står på tomta som senere ble tatt til bygging av Stokmarknes Videregående skole.

Dagbladets papirutgave presenterer i dag et større intervju med Jens David Breivik, der man blant annet får vite hvordan den terrorsiktedes far gjorde karriere i det norske utenriksdepartementet, senere som karrierediplomat med fartstid ved ambassader både i Iran, Teheran og i London.

Jens David Breivik ble skilt fra moren til Anders da han var bare ett år gammel. Faren beskriver i intervjuet et vanskelig forhold til sin sønn, som han ikke har hatt kontakt med de siste 16 årene.

Breivik sier til Dagbladet at han mottok nyheten om sønnens gjerninger med forferdelse.

- Det er forferdelig, jeg er dypt ulykkelig. Og jeg har nok ennå ikke innsett omfanget av det som har skjedd. Enten jeg vil eller ikke blir jeg dratt inn i dette, jeg er jo faren hans. Jeg håper bare at folk forstår at jeg ikke har noe med dette å gjøre, sier Breivik til Dagbladet.

76 år gamle Jens David Breivik er bosatt på den franske landsbygda, hvor han nå har politibeskyttelse mot pressefolk og mulige forstyrrede personer som vil la sin vrede gå ut over ham.