Fryseriet solgt

Havnegata 1 på Myre er solgt. Selskapet Bodø Boliginvest har overtatt aksjene i Myre Havneutvikling i den hensikt å utvikle både selskapet og bygningsmassen videre.

  Foto: Knut Ivar Aarstein

Nyheter

Ordfører Jørn Martinussen orienterte i dag morges om at generalforsamlingen i  går kveld ga grønt lys for at aksjene i selskapet selges til investeringsselskapet Bodø Boliginvest for kr. 1.920.000,-

Kjøperen er selskapet Bodø Boliginvest.

Martinussen sier han ser veldig positivt på man har kommet til en slik løsning.

- Vi har hatt ei utfordring i forhold til denne bygningsmassen, og når vi nå har en kjøper som er interessert i å utvikle selskapet og å renovere byggene, så er det en god løsning, sier Martinussen.

Myre Havneutvikling er et kommunalt eid selskap som ble stiftet for å kjøpe opp eiendommene etter konkursboet i Myre Fiskeindustri AS. Det var kun hovedanlegget, Havnegata 1, som gjensto i porteføljen, og prosessen for å avhende eiendommen ble iverksatt på generalforsamlingen i fjor.

Bygget har siden da vært avertert både lokalt og i riksmedia.

- Men hva betyr det i praktisk forskjell at de kjøper selskapet, og ikke bare bygget?

- I praksis betyr det at de overtar alle forpliktelser, og at kommunen er ferdig med selskapet. Jeg har mer til overs for å selge aksjer istedenfor aktiva, det blir en ryddigere prosess, sier Martinussen til VOL.

Daglig leder i Bodø Boliginvest, Steinar Martin Pedersen sier til VOL at de foreløpig ikke har konkrete planer for eiendommen.

- Vi har ikke lagt noen strategi ennå. Men vi mener jo uansett hva vi gjør at dette et godt kjøp.- Dere har ”bolig” i firmanavnet, betyr det at det ligger an til leiligheter i havna?- Det er klart, det er en spennende eiendom for litt av hvert. Men det kan vel være problemer å regulere det om fra næring, så det er kanskje ikke opplagt at det er boliger vi satser på.- Så da er det næring dere tenker på?- Vi har egentlig ikke tenkt så mye, men vi har jo registert at det har vært leietakere i bygget, så vi får se hva vi satser på slags drift. Vi har registert at Øksnes og Myre er høyt oppe på ilandføring av fisk, så det er klart dette er et spennende område å ha eiendom. Men som sagt, noen definitiv strategi det har vi ikke lagt ennå.- Det er såpass attraktivt sted at jeg ikke helt skjønner at ingen har snappa eiendommen.- Det handler vel kanskje om at eiendommen i seg selv er attraktiv, men at det står et stort og vedlikeholdskrevende indstribygg der?- Jo, men inne i bygget så ser det ikke så galt ut. Utvendig trenger det en del vedlikehold, men inne er det ganske overkommelig. Men det er jo ei attraktiv tomt midt i Myre sentrum, ja. Det ser vi som gunstig. Så får vi se hva vi gjør med bygget, om vi beholder det eller ikke, sier Pettersen.