Kreativt festbord

Tema for Vesterålen Matfestival i år er "vesterålsk mat i verden". Det demonstreres på Ekspedisjonen Nyksund fredag.
Nyheter

Tema for Vesterålen Matfestival er i år ”vesterålsk mat i verden”. Fra fiskeriregionen Vesterålen eksporteres det blant annet torskemager, hoder, torskemelke og svømmeblære til konsum i Asia. Fiskeriparken AS har invitert den sør-koreanske kokken Hwa Jun Kim for å tilberede ulike retter av biråstoff under årets matfest.

Fiskeriparken AS ønsker å profilere biråstoff som råstoffkilde og informere om hva som eksporteres fra Vesterålen til andre deler av verden, og som spises der.

Kokken Kim skal gjesteopptre hos Ringo Haupt på Ekspedisjonen i Nyksund fredag. I kofferten har han med seg mange spennende og kulinariske oppskrifter på koreanske retter, og det kan være vel verdt å ta seg en tur for å få med seg opplevelsen, fristes det fra festivalarrangørene.