Satser på båtbygging i Blokken

Blokken Skipsverft satser igjen på båtbygging, og skal tilby skreddersydde fiskebåter på 15 meter.

Teknisk sjef, Jørgen Rasmussen ved Blokken Skipsverft sammen med den første båten som de har gitt tilbud på.  

En av de siste store ombyggningene som har vært gjort på verftet er nytt styrhus til "Ketlin". 

Verftet i Blokken sysselsetter nå 22 personer, men har nå amisjoner om å vokse og gjøre minst et nybygg i året. 

Nyheter

-  Det handler om at vi ønsker å være med på hele livssyklusen til en båt. Fra vi strekker kjølen, til levering og til den dagen den skal kondemneres, så har kunden et kontaktpunkt. Det er det vi ønsker å være i fremtida, sier teknisk sjef ved Blokken Skipsverft, Jørgen Rasmussen, i en pressemelding fra verftet.

Blokken Skipsverft har vedlikeholdt, bygd om og reparert i 115 år. På 1980-tallet bygget verftet sin siste båt. Nå skal de igjen satse på båtbygging, og vil tilby skreddersydde fiskebåter på rundt 15 meter.

- Det er nye tider, og fiskerinæringen er helt klart blitt en moderne næring som krever skreddersydde løsninger. Den nye generasjonen fiskere har andre krav til komfort, og fiskebåter skal nå kunne enkelt rigges om for å kunne fiske hele året. Blokken Skipsverft ser derfor at det er helt klart rett tidspunkt å starte med nybygg, sier de i sin pressemelding.

Nybygg i båtbransjen er det ikke mange i landsdelen som tilbyr. Skipsverftet i Blokken mener de har en stor fordel med plasseringen sin.

-  Vi ligger i midt i smørøyet til fiskeriene. Ingen lang reisetid for kundene, ergo større kontroll for kundene som kan være med i hele prosessen uten å måtte dra sørover eller til utlandet, sier Rasmussen i pressemeldinga.

Verftet har i dag 22 ansatte, men har ambisjoner om å vokse, og gjøre minst ett nybygg i året. Han tror at "nysatsningen" vil være viktig for rekrutteringen til verftet.

- Vi ønsker jo være en bedrift som tiltrekker seg fagfolk, og da må vi også tørre å satse på forskjellige retninger. Vi ønsker rett og slett flere bein å stå på, sier Rasmussen.