Foto: Skjermdump fra NRK Beta

I et innlegg på NRK Beta skriver kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen at Pia Elise Solvik Dahl og Vilde Bratland Erikstad fra medielinja ved Hadsel vgs, avdeling Stokmarknes er velkomne til å ha praksisuke hos NRK.

Etter flere forsøk på å kontakte NRK laget de kreative jentene en annerledes jobbsøknad.

- Vi er veldig glade for at dere ønsker å ha praksisuken deres nettopp hos NRK – dere har laget en søknad som viser at dere behersker mange ting innenfor idéskapning og medieproduksjon allerede, skriver Eriksen. - Vi er glade for at dere vil komme til oss for å lære og for å dele entusiasmen deres, og dere skal vite at dere er hjertelig velkommen.

- Helt i hundre

Pia og Vilde fikk beskjeden fra kringkastingssjefen via NRK Beta for kort tid siden.- Vi fikk vite det for 30 minutter siden, og er helt i hundre nå. Spesielt artig var det at selveste sjefen skrev dette, sier Pia.

Jentene har lagt ned mye arbeid i filmen, og Pia poengterer at dette betyr mye for de.- Det var dette vi virkelig ville, og det gikk over all forventning. Vi er veldig glade, og lærerne våre er like glade som oss.

Praksisuke i vinter

Nå vil Vilde og Pia ta kontakt med kringkastingssjef Eriksen allerede i løpet av dagen eller morgendagen. Praksisuka skal gjennomføres i løpet av uke 7 eller 8.- Da må vi avklare hvilket NRK-kontor vi skal til, blant annet. Vi har mest lyst til å reise til Oslo eller Bergen. Der er det størst, vi vil gjerne oppleve de litt større kontorene. Aller helst vil vi jobbe med tv-produksjon, og det hadde vært fint å få være med å se hvordan de jobber bak kamera, sier Pia, som ønsker å ta en videre utdanning for jobb innen tv-produksjon senere.