Sortland kommune har fått utført befaring for å takstere kommunens eiendommer. Flere av eiendommene vurderes nå solgt for å finansiere Kulturfabrikken.

Salget av eiendommene ble behandlet som en sak i forrige ukes formannskapsmøte, men ble sendt tilbake til administrasjonen, som skulle supplere med ny informasjon om takst og markedsverdi.

Opp til politikerne

Saken skal igjen opp til behandling i formannskapsmøtet og kommunestyremøtet, som begge holdes torsdag i neste uke.

Innstillingen fra rådmann til politikerne er å selge Doktorgården, Meieriet og PPD-senteret til høystbydende i 2014 og 2015. I tillegg er forslaget å overføre forvaltningen av formålet til Kusntnerhuset AS til Kulturfabrikken KF, og eiendommen til Kunstnerhuset AS overføres til Sortland kommune.

En alternativ innstilling er å selge også Kunstnerhuset i 2014, uten klausul om fortsatt videre kunstnerisk aktivitet i bygget.

Se verdivurderingen:

«Meieriet»

Bygget «Meieriet», som i dag huser Sortland kulturskole, er vurdert til å ha en markedsverdi på 5.300.000 kroner. Bygget inneholder lager, treningsstudio, og lokaler til musikkskolen; undervisningsrom, kontorer, sosiale rom og lignende.

Doktorgården

Doktorgården ble opprinnelig bygd for å være legekontor med legebolig. I dag brukes bygges som barnehage, leilighet og kontorer.

Doktorgården er vurdert til en markedsverdi på 3.200.000 kroner.

PPD-senteret

PPD-senteret, eller Sortland gamle sjømannshjem, er en annen av bygningene som kommunen vurderer å selge til høystbydende. I dag huser bygget kontorer for PPD-senteret.

Markedsverdien for bygget er vurdert til 4.200.000 kroner.

Kunstnerhuset

Bygget som ble satt opp i 1925 huser lager, teknisk rom, arbeidsrom, galleri, kjøkken, verksted og fem hybler.

Etter utført befaring, vurderer takstmann Kunstnerhuset til å ha en markedsverdi på 1.200.000 kroner hvis det ikke inkluderes en klausul om at det fortsatt skal være kunstnerisk virksomhet i bygget. Markedsverdien med en klausul om kunstnerisk virksomhet er vurdert til 1.000.000 kroner.