Oppdrettsbåt tok fyr

Brannvesenet har kontroll på brannen.

  Foto: Jan Helge Andersen

  Foto: Jan Helge Andersen

Fredag formiddag begynte det å brenne nede i lugaren i en oppdrettsbåt, tilhørende Egil Kristoffersen & Sønner. Brannvesenet rykket ut med to biler og gikk etter hvert inn i båten med røykdykkere.

- Det tok fyr om bord i en av våre oppdrettsbåter da den var et lite stykke fra kaia. Røkteren klarte å komme seg til kai. Vi prøvde å slukke brannen selv, men måtte få hjelp fra brannvesenet, forteller Eva Kristoffersen til VOL.

Ingen kom til skade

Det var ingen personskader i forbindelse med brannen.

- Det gikk bra med alle, men noen ble eksponert for en del røyk, som er naturlig i slike situasjoner. En person fikk oksygen fra en ambulanse på stedet, forteller Kristoffersen.

Selve båten fikk omfattende skader.

- Det var en stor brann og båten fikk derfor store skader. Men det viktigste er at det gikk bra med alle. Materielle ting kan vi erstatte, slår Kristoffersen fast.

Rask slukking

Ifølge uttrykningsleder Rune Dal, klarte brannvesenet å slukke brannen rimelig raskt.

- Den starta ut på fjorden, og med god innsats fra de ansatte ved bedriften som fikk den inn til kai, gikk det forholdsvis greit. Vi kjørte på med skum og sendte inn to røykdykkere i båten, forteller han.

Farlige gasser

På grunn av farlige gasser, holdt det øvrige brannvesenet seg unna båten.

- Med unntak av røykdykkerne holdt vi oss litt unna. Det var mye rare farger på gassene, og da er det lurt å være forsiktig, presiserer Dal.

Selve båten ble totalskadd i brannen.

- Båten flyter, men styrehus og lugar er helt ødelagt, sier Dal.