Arrangementet startet nylig opp igjen etter at par års pause. Initiativtaker til arrangementet var Heidi Myhre, som ønsket å gi et tilbud til de yngste barna som var for unge til å spille fotball og ellers være med på organisert idrett.

- Bedre alternativ en Playstation

En av dem VOL treffer i Luna-hallen da vi er innom, er Ronny Karlsen og sønnen Henrik. Mens treåringen springer begeistret etter en rokkering, forteller pappa Ronny at poden synes det er storvegs å boltre seg med diverse typer lek.

- Han synes dette er veldig gøy. Dessuten er det en fin måte å aktivisere seg på. Og så er det et bedre alternativ enn Playstation. Dette er helt topp, sier han begeistret.

En annen forelder som benytter seg av tilbudet, er Ronny Morten Selnes. Han synes også nytteverdien er stor.

- Et veldig bra tiltak på mange måter. Og så vet vi at det faktisk skjer noe her hver onsdag, sier han.

Vil aktivisere ungene

Anniken Jensen, som er ansvarlig for arrangementet, forteller til VOL at formålet er å få ungene til å være aktive.

- Alternativet kan fort bli stillesitting og at de tar frem iPaden. Da er dette et godt tiltak, sier hun.

Jensen tror også det er sunt for de yngste at er fysisk aktive.

- At ungene er i aktivitet er også viktig for utviklingen deres. Det kan jo hende at noen av disse blir fremtidige medlemmer av klubben, sier hun.

Fri lek

Jensen understreker at selv om det uformelt heter Gøy med ball, betyr ikke det at det først og fremst er ballaktivitet det dreier seg mest om.

- Nei da. Ungene kan gjøre mye forskjellige, enten det er lek med ball eller rokkering. Dette skal være fri lek. Det viktigste er at de er i bevegelse, slår Anniken Jensen fast.