I forbindelse med 150 årsjubileet for Reginedagan i slutten av juli, setter teaterkompaniet Lost and Found productions opp teaterstykket «Usynlig Selskap». Produksjonen begynner å falle på plass.

– Vi har skrevet manus og er i gang med øving, sier Nikoline Spjelkavik.

Dramadebut Reginedagan 2017: Trenger unge skuespillere til jubileumstykke I forbindelse med 150 årsjubileet for Regine-dagan i slutten av juli, setter teaterkompaniet Lost and Found productions opp teaterstykket «Usynlig Selskap». Men de trenger barn- og unge for å fylle de viktigste rollene.

I tillegg til manusskrivingen, har hun ansvaret for stykket sammen med Victoria Røise. Det er første gangen de to har skrevet et teaterstykke. Prosessen har vært givende, men også krevende.

– Det har vært veldig krevende. Vanligvis, når vi jobber med improvisasjon, finner vi på ting underveis på scenen. Nå blir det mer struktur ved at de unge skuespillerne skal lære seg manus, beretter Spjelkavik.

Utradisjonell oppsetning

Selv om den kreative prosessen har vært røff, synes teaterduoen at det ferdige resultatet har blitt av god kvalitet.

– Vi har et konsept som vi er veldig fornøyde med. Men det har blitt en utradisjonell oppsetning med tanke på at det er en jubileumsforestilling. Forestillingen handler ikke direkte om Regine Normann, men vi har laget et stykke som er i Regine Nordmanns ånd. Vi har prøvd å sette oss inn i tankene som Regine ville ha tenkt dersom hun levde i dag, sier hun.

Fantasivenner

Spjelkavik synes ikke det er på sin plass å røpe mye av handlingen. Likevel er hun villig til å berette noe.

– Vi møter en jente ved navn Tina, som for øvrig var Regine Normanns kallenavn. Hun går på skolen, men trives ikke veldig bra der. I stedet liker hun å rømme inn i egen fantasi, der hun blant annet har tre fantasivenner, sier hun.

For barn og voksne

Forestillingen, som blir hovedattraksjonen på Reginedagan i juli, er for barn fra åtte år og oppover.

– Forestillingen er primært for voksne, men passer for barn også. Vi håper at den kan inspirere folk til å gjøre som Regine og lage sin egen verden. Mange glemmer at det når de blir voksne. Men først og fremst er målet vårt å hylle Regine Normann og å ta vare på fantasien, sier Spjelkavik.