Familien fra Tønsberg er på sommerferie i Hovden i Bø. Søndag var Sommerseth og sønnen Jonathan på ni år på fisketur ved sjøen.

– Vi stod og fisket småsei da vi så en elg i fjellsiden. Vi kunne se siluetten av den da den kom rundt kanten på fjellet. Vi fulgte den noen minutter, helt til den kom til et sted hvor det er ei slags renne, sier Sommerseth.

Malnesberget er 529 meter høyt, og ganske bratt ut mot havet.

Skled

Elgen snudde først, men så ombestemte den seg.

– Den forsøkte å gå over. Kanskje det er noe løsgrus der, for elgen skled plutselig og raste nedover fjellsiden kast i kast. Den endte opp rundt 100 meter opp i lia. Da hentet vi de andre og gikk opp for å se, sier Sommerseth.

Han mener elgen er ei halvannen år gammel elgkvige.

FALT NED: Jonathen (til venstre) og Syver Malnes Sommerseth ved elgen som falt ned fra Malnesberget søndag. Foto: Harald Sommerseth

– Ørn og ravn samlet seg ganske raskt over stedet der elgen ligger, sier Sommerseth.

– Ser dere mye elg rundt Hovden?

– Vi har sett elg de siste gangene vi har her. Svigerfar sier elgen er kommet hit i løpet av de seneste 15 årene. Før det var ikke elg her, sier Sommerseth.

– Mer vanlig under jakta

Viltforvalter Jostein Holmeng sier at det skjer fra tid til annen at elgen faller ned fra fjell.

– Det er nok mest vanlig under elgjakta og om vinteren. Det er ikke så ofte det skjer på denne tiden av året, når elgen ikke er jaget. Men ute på Skogsøya er det et parti der man har funnet flere døde elger som har falt ned, sier Holmeng.