– Vi er veldig fornøyd med arrangementet, sier Fred Oluf Hansen, som er leder av Bø Idrettslag.

Han sier at det alltid er ting som kan gjøres bedre. Varmt vær gjorde for eksempel årets konkurranse til en het affære. Et par deltakere fikk problemer. Løpslegen måtte forflytte seg fra Vetten til losjehytta for å ta seg av en deltaker som fikk brystsmerter. Oksygenflasken ble sendt med legen, men det viste seg at en annen deltaker trengte oksygen på fjellet.

– Det gikk bra. Så vidt jeg forstår fullførte deltaker på god tid, sier Hansen til Vol.

En annen utfordring var tidtakersystemet. Tidtakerboksen måtte ned til bygda for å generere resultater.

Det var folksomt på toppen av Vetten. Foto: Jan-Helge Andersen

Godt vær

Vetten opp er synonymt med godt vær. Så også i år. I fjor var det tåke i lavlandet, men sol på fjellet. I år var det rundt 20 varmegrader på toppen. Svartflua hadde gode vilkår på toppen sammen med et par hundre svette deltakere. Utfordringene til tross, Hansen er fornøyd.

– Bø IL er et lite idrettslag, og dette er et arrangement som er utfordrende for oss. Med dagens deltakerantall trenger vi cirka 25 frivillige for å avvikle løpet. Jeg synes folk er veldig flinke til å hjelpe til under Vetten Opp, sier Hansen.

Han peker på at tidspunktet for løpet er gjennomtenkt. Det skjer i forbindelse med åpningen av Reginedagene. Da er det mye folk som besøker Bø.