– Arbeidet med vinen har kommet en del lengre enn hva som er tilfellet med ølet. Målet er at vinen er å finne i polhyllene i løpet av november/desember, sier Pedersen til VOL.

I likhet med det planlagte Bø-ølet, håper Pedersen at vinen skal være med å sette Bø på kartet og bidra til å markedsføre kommunen i større grad. Han understreker at heller ikke dette er et kommunalt prosjekt der det skal brukes kommunale kroner.

– Kommuneadministrasjonen har ingenting med dette å gjøre, men det er kanskje noen som tenker slik siden det er ordføreren som presenterer prosjektet, presiserer han.

Jobber med navnet

Eksakt hva vinen skal hete er fortsatt ikke bestemt, men det er derimot avgjort at etiketten skal inneholde et bilde av Mannen fra havet-skulpturen, av kunstneren Jan Erik Killi Olsen.

– Akkurat nå er profesjonelle fagfolk i gang med å lage en best mulig og profesjonell etikett. Tanken med at Mannen fra havet-skulpturen pryder etiketten, er at den presenterer Bø på en flott måte. Når det gjelder selve navnet på vinen er ikke det klart, men det skal være et positivt og verdig navn, understreker Pedersen.

Kjell Erik Killi Olsen har ikke vært involvert i forbindelse med vinideen, men ordføreren er overbevist om at han vil samtykke.

–Jeg skal prate med ham snart, men han er typen til å synes at dette er en morsom ide. Så lenge vi ikke misbruker Mannen fra havet, går det nok ikke noe bra, sier Pedersen.

Vinimportør

Pedersen samarbeider med den nordnorske vinimportøren Bonum Beverages i forbindelse med vinlanseringen. Det er de som skal både velge ut vinen og sørge for at den blir produsert, i tillegg til at firmaet skal ta kostnadene som følger med produksjonen.

– Vi er i gang med å plukke ut vin, som sannsynligvis blir italiensk. Når vi har gjort det, begynner arbeidet med å få den produsert og etter hvert solgt til Vinmonopolet, sier Pål Helge Kraknes i Bonum Beverages.

– Det blir nok en tykk, deilig og fruktig rødvin som man kan drikke hele året. Den vil sannsynligvis bli produsert utenfor Roma, i Umbria-området, opplyser han.

– Fantastisk spennende

Kraknes, som har svigermor fra Bø, forteller at Bonum Beverages har vært på markedet i 20 år og etter hvert har opparbeidet seg et nettverk over hele verden. At firmaet nå får være med på å produsere Bø-vinen, synes han er alle tiders.

– Jeg har vært mye i Bø opp gjennom årene og synes at dette er et fantastisk spennende prosjekt, som nå er i full gang, slår han fast.

Opp til folket

På spørsmål om både øl og vinplanene virkelig blir noe av, er Pedersen klinkende klar.

– Når det gjelder ølet kunne jeg nok fått det i butikkene ganske raskt, men det er avgjørende å komme i kontakt med de rette produsentene. Det vil nok ta litt tid. Når det gjelder vinen blir den å finne på polet allerede før jul. Men det vil selvsagt være opp til folket om den skal overleve, slår han fast.