Klar for å rocke mot frafløtting

Fredag kveld smeller Rock Mot Frafløtting i gang i Bø. Flere artister er ventet til yttersida, og sammen skal de rocke mot den store utflyttingen i Bø og i Vesterålen.

Fra konserten med The Main Level under fjorårets RMF i Bøhallen.  Foto: Silje Helene Nilsen

Pan er påmeldt rockemønstringen under Rock Mot Frafløtting. Bildet viser dem under rockemønstringen til Rock Mot Rus. 

Første gang festivalen ble arrangert, var i 1992. Det er i år 25 år siden. Da ble det arrangert annethvert år, men engasjementet og interessen var så stor at de nå arrangerer det hvert eneste år.

Vinneren får 10.000 kroner

Festivalen er rusfri og åpen for alle, og laget både av og for barn og ungdom. I år spiller Jesper Jenset, Daniel Owen, Skei & PRT, SOMA og Arctic Raven på festivalen.

I tillegg blir det selvfølgelig rockemønstring, med flinke amatørband.

– Det er fem påmeldte band til nå, og siste kom inn torsdag denne uken. Det er et band fra Bø, der folk fra flere band har gått sammen. I tillegg kommer Marcus Nicolaysen, Hjerteinfarkt, Pan og Ripper Victim, sier festivalsjef Åsmund Krey.

Flytter bort selv

Selv om festivalen er mot fraflytting, har de som organiserer festivalen, selv blitt så voksne at de nå begynner å flytte.

– Det er litt artig at vi jobber med det, men må flytte selv. Det kan gjøre det litt vanskelig også, men nå har vi gjort klar en festival vi håper mange ønsker å besøke. Vi har satt opp artister for enhver smak, sier Krey.