En bøfjerding stiller konkret spørsmål om det kan være korrekt at han har fått økt leie for båtplass for sin 18 fot store lystbåt. Han opplyser at han nå har fått et krav på tett på 5.000 kroner i leie av båtplass.

For yrkesfiskere

Teknisk sjef i Bø kommune, Rune Dahl, sier at kommunen følger prisregulativ vedtatt av kommunestyret, men at dette tidligere ikke har vært praktisert strengt nok. Blant annet etter krav fra det lokale fiskarlaget, har Bø kommune strammet inn praktiseringen og vil nå framover kreve gjengs leie.

– Bø fiskarlag ønsket at vi strammet inn bruken av de kommunale kaiene. Den senere tid har vi foretatt en utbedring av flere av flytebryggene det her er snakk om, og fått på plass blant annet låste anlegg der yrkesfiskerne har egne nøkler. Flytebryggene er tiltenkt yrkesfiskere, der vi likevel tillater at fritidsbåter kan leie seg inn for tre måneder om sommeren til en pris av kr. 2.700 for perioden, opplyser teknisk sjef Dahl.

Ikke like strengt før

Han presiserer at fritidsbåter kan leie seg inn i anleggene ved Hovden, Steinesjøen, Jennskaret, Stramuesjøen og Nykvåg også utenfor sommersesongen, dersom det er ledig kapasitet ved flytebryggene. Da blir vedkommende båteier krevd for gjengs leie i henhold til kommunens gebyrregulativ.

– Vi har ikke praktisert regelverket like strengt tidligere, og mye av årsaken til at flere nå kanskje reagerer, er at vi nå nettopp begynner å gjøre dette, avrunder Dahl.